avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca hidroizolatia terasei?

Buna ziua!

Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei cade in grija asociatiei de locatari, doar ca de obicei presedintii acestora incearca sa evite efectuarea acestor lucrari.

Am rugamintea ca cineva in masura sa-mi spuna exact ce pasi trebuie urmati in mod legal pentru a reusi sa rezolv problema.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 17:51, 13 Octombrie 2016
Faceti sesizarea. Rugati-l pe presedinte sa vina in apartamentul dumneavoastra sa-i aratati infiltratiile. Vedeti ce va spune. Participati la adunarea generala si reamintiti acolo sa se prinda in buget si aceasta cheltuiala. La adunarea generala puteti face si alegeri in comitet, puteti sa va implicati sa deveniti membru in comitet, sa puteti fi in "miezul" deciziilor.
Daca e o asociatie serioasa si daca mai puteti rezista, sigur ca hidroizolatia se poate face in vara anului 2017. Daca nu, NU!
Discutati prieteneste ca intre vecini cu preserdintele si nu cu impuneri, termene exacte, ori planuri de pas urmator in caz de...
Pasul urmator pentru un presedinte care nu se preocupa de buna gospodarire a asociatiei, este alegerea altui presedinte.
Partea cu discutia prieteneasca si cu vorba buna iese din discutie pentru ca am facut asta deja si nu s-a rezolvat nimic, de aceea doresc sa urmaresc procedura standard legala.
Incercati sa cautati, aici, pe forum topicuri asemanatoare.
(Cautare in forum - prima pagina, sus-dreapta)
Cautare sa fie de genul - reparatie terasa, sau pasii necesari pentru refacere hidroizolatie.

Sigur ca acum nu aveti cum sa strangeti suma necesara refacerii hidroizolatiei, chiar daca timpul va permite acest lucru (se aude ca se va incalzi).

Asa cum ati fost sfatuita, sesizati conducerea asociatiei. Se va institui o comisie care v-a deplasa la locuinta dvs. si probabil si la ceilalti proprietari ai apartamentelor vecine - in vederea constatarii celor sesizate de catre dvs. Se intocmeste un proces-verbal.
Daca sesizarea este corecta, conducerea da dispozitie administratorului sa caute firme (2-3) care vor veni, vor masura, vor face o oferta de pret. Conducerea analizeaza ofertele si se decide asupra uneia. Afiseaza la avizier oferta pre-devizul impreuna cu modul cum s-a efectuat repartizarea costurilor pe apartamente.

Succes!

notificari, ,,,,,,si instanta impotriva asociatie de propietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia? gyongyigal gyongyigal Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc praetorian praetorian Buna ziua, Desi tema a fost discutata si rasdiscutata,va rog o opinie. Locuiesc la ultimul nivel si de ceva vreme au aparut probleme la hidroizolatia ... (vezi toată discuția)