avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa bloc

Buna ziua,

Desi tema a fost discutata si rasdiscutata,va rog o opinie.
Locuiesc la ultimul nivel si de ceva vreme au aparut probleme la hidroizolatia terasei refacuta acum cca.12 ani pe banii majoritatii proprietarilor de pe scara ,bineanteles inainte de Legea 230/2007.Acum aparand infiltratii am apelat la sprijinul asociatiei de proprietari care de 2 luni tergiverseaza rezolvarea problemei.Le-am pus in vedere ca daca nu executa in cel mai scurt timp solicitarea noastra referitoare la refacerea integrala a hidroizolatiei,ne vedem nevoiti sa solicitam si renovarea interioara a proprietatilor afectate din cauza indolentei conducerii asociatiei.Asociatia ne "invita"la o discutie verbala in situatia in care la solicitarile noastre scrise nu am primit raspuns.As dori un raspuns echidistant in ceea ce priveste rezolvarea situatiei tinand cont de obligatiile asociatiei prin prisma legii.Nu suntem refractari la "promisiuni verbale"insa ce este scris,scris ramane!Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
praetorian, utilizator
Cel mai recent răspuns: praetorian , utilizator 18:53, 4 Noiembrie 2014
Executia hidroizolatiei terasei impune un efort financiar din partea asociatiei
Daca exista fond de reparatii si interesul majoritatii proprietarilor se poate obtine acordul pentru executie reparatie terasa
Promisiunle nu va protejeaza impotriva eventualelor ploi
Solicitati oficial presedintelui de asociatie,comitetului executiv sa dispuna analiza temeinica si eventual evidentierea surselor de finantare si demararea executiei lucrarii
@ ynocentta

Stimata Doamna,

Exact asta v-am spus!Am solicitat de 2 ori scris rezolvarea problemei.Nu am primit nimic,inafara de o invitatie la sediul asociatiei unde sa facem,ce?Nu ma intereseaza de fondurile lor.Nu se intampla sa efectueze lucrari majore zilnic.Cel putin fondul nostru din 1987 de cand a fost blocul construit,ar trebui sa fie 80% nemaivorbind de faptul ca la nivel de asociatie lucrarile de anvergura sunt cele cu hidroizolatia care au o ritmicitate de cca.2 scari de bloc/an.Consider ca fonduri exista insa este vorba de reavointa.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mergeti la discutia la care sunteti invitat, dar cereti sa incheie un act in care asociatia sa consemneze ca va reface in totalitate terasa in termen de maxim 60 de zile (iunie-iulie), pentru ca nu va intereseaza daca au sau nu bani stransi, este vara, intretinerea este mica, nu este sezonul de incepere a scolii ca sa spuna cineva ca dau bani pe uniforme si rechizite, nu este sezonul muraturilor, deci se poate face un efort.
Nu acceptati refacerea partiala sau carpeli, terasa facuta din atic in atic are garantie, restul sunt lucrari de "praf in ochi".
Daca nu accepta varianta dumneavoastra ii puteti ameninta ca ii dati in judecata, iar atunci sigur se rezolva, nu le convine sa plateasca cheltuieli de judecata si sa refaca si terasa!
@ thran

Va multumesc!Asta am solicitat,refacerea integrala a hidroizolatiei pentru ca la\"carpeli\"am luat un \"Dorel\"anul trecut platit de noi proprietarii.In adresa secunda am mentionat ca \"poate\"vom solicita si reparatia interioara a locuintelor afectate din cauza lipsei de reactie a asociatiei.Probabil inainte de instanta o sa avem mediere(sunt adeptul rezolvarii amiabile,daca am cu cine).Nu numai d-lor au drepturi!

praetorian, utilizator
Nu numai d-lor au drepturi!

NU, dumnealor au obligatii, iar nerespectarea lor se poate lasa cu amenda, dar ii puteti si schimba daca nu fac ceea ce trebuie.

CAPITOLUL VIII: Sanctiuni
Articolul 56
(1)Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a)neluarea de catre proprietari, de catre asociatia de proprietari sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a cladirii si a instalatiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, de preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonie etc.) pe toata durata existentei acestora;
b)neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a)faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;

Alte discuții în legătură

Ploua din tavan Mihaela_B2 Mihaela_B2 locuiesc in Bloc si deasupra apartamentului meu e o terasa care n-a fost refacuta de 20 de ani de zile si care acum e strapunsa. Am cerut in scris refacerea ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut ca asociatia de locatari sa refaca hidroizolatia terasei? Maya844 Maya844 Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 al unui bloc si am probleme cu hidroizolatia. Citind mai multe pe forumul dumneavoastra am inteles ca refacerea izolatiei ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)