avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate anacristina000

Activitate anacristina000

Discuție Ajutor somaj
Buna, sunt somera de doua luni.Am dreptul la ajutor de somaj , altul decat indemnizatia propriu-zisa? Ma refer la bunuri alimentare.Daca da, acestea se dau luna de luna , regulat sau ocazional? Bunurile se ridica de la AJOFM sau de la primaria localitatii/comunei, orasului? Multumesc
Răspuns la discuția Eu minora, el major 40 de ani
Cunosc o fata care a trecut printr-o situatie similara.Avea un prieten cu 15 ani mai in varsta decat ea. Fata provenea dintr-o familie destul de buna, avea tot ce isi dorea, dar parintii erau cam severi cu ea. Barbatul in cauza ii tinea locul unui parinte bland pe care nu l-a avut. Fata avea 17 ani si era indragostita pana peste cap. La sfaturile parintilor (si uneori la certurile lor) , a decis sa il paraseasca. A suferit atat de mult dupa el incat a avut nevoie de psiholog si tratament de la psihiatrie.Stii ce a facut cavalerul? Dupa trei luni de la despartire s-a casatorit cu o tipa pe care o lasase gravida. A facut cu ea doi copii, intre timp el ajusese un betivan.Oricum era mare consumator de alcool inca din tinerete, cu timpul s-a agravat.Acum e in divort, sotia lui nu il mai vrea din cauza viciului sau. Fata care a fost cu el cand era minora, acum a terminat facultatea, este fericita alaturi de un baiat care este de varsta ei. Inca sustine ca acel barbat a fost un vis frumos pt ea si un protector spiritual la vremea respectiva. Dar nu regreta deloc ca l-a parasit.Acum e constienta ca daca ar fi ramas cu el, ar fi fost probabil ea in locul sotiei lui - mama singura cu doi copii, prin tribunale si fara un loc de munca. Ea straluceste acum(ma refer la fosta lui prietena minora ), iar el este o epava. Esti tanara, profita de asta ca sa te formezi, INVATA ! si ai mari sanse ca viata sa iti ofere o sansa ! Chiar daca acum suferi, nu te lasa dusa de val ! :) Dumnezeu sa iti lumineze mintea !
Buna, am vechime de doi ani si trei luni, postul meu s-a desfiintat recent. Timp de cate luni pot beneficia de indemnizatie de somaj de acum in colo ?
Am domiciliul intr-o anumita localitate dar locuiesc in alta localitate.Daca imi fac viza de flotant pe localitatea in care locuiesc de fapt, cei de la somajul din raza teritoriala a acestei localitati, pot sa imi vizeze lunar carnetelul de munca? Pentru ca localitatea unde am domiciliul de fapt, se afla in alta raza teritoriala si trebuie sa ma deplasez multi km luna de luna.(nu vreau acest lucru) In cazul in care este posibil, ce formalitati trebuie sa urmez ? Multumesc
Buna,am stagnant doi ani dupa terminarea facultatii si m-am cam pierdut.m-ar interesa ce manuale mi-ar fi de folos -dr civil si Dr. Penal dupa care sa invat.care sunt cele mai noi? Daca se poate chiar example concrete cu nume ,in mesaj privat desigur ca sa nu incalcam regulile site-ului.multumesc anticipat :(