avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate mirrona80

Activitate mirrona80

Buna ziua,

Daca o persoana a fot concediata in urma unei greve spontane ( avand 4 zile lipsa), ar fi bine sa apeleze la un avocat pentru a da in judecata compania? Credeti ca sunt sanse de a rezolva ceva?
Daca se poate, va rog , recomandari avocat dreptul muncii, Bucuresti.

Multumesc.
Buna ziua,

Am o intrebare legata de sporul de stabilitate pt personalul didactic.
In situatia in care am fost 2 ani in CCC, inteleg ca nu pot beneficia de acest spor. Prin urmare, cand voi putea beneficia de acest spor?Daca am 10 ani vechime in invatamant, din care 2 ani CCC, se va aplica acest spor peste 2 ani? Sau dupa ce voi face alti 10 ani de vechime?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Stergere birou credit
Înregistrarea exista sigur.

savysb a scris:

Cererea de stergere din baza de date a biroului de credit trebuia facuta de catre banca, in momentul achitarii complete a datoriei. Dar asta nu se intampla daca nu solicitati stergerea. Puteti fie sa cereti biroului de credit sa actualizeze situatia, oferind dovezile platilor, fie sa sunati la banca respectiva si sa le cereti sa faca asta. Dar inainte de toate, sunteti sigura ca exista o inregistrare la biroul de credit?

Buna ziua,

Am o intrebare legata de biroul de credit. Am avut o datorie la o banca. A inregistrat restante , ulterior a fost achitata.(de circa 2 ani este achitata).
Poate fi stearsa din biroul de credit?Daca da, am vreo sansa la un credit ipotecar dupa aceea?

Multumesc.
Răspuns la discuția Revenire CCC
Multumesc pentru raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Pentru a putea beneficia de stimulent de insertie trebuie sa va reluati activitatea inainte de data de 27 august 2020.

Discuție Revenire CCC
Buna ziua,

Probabil a mai fost adresata această intrebare, insa vreau sa fiu sigura ca procedez corect.
Copilul face 2 ani pe 27 oct. Tatal nu ia luna tatalui. Desi poate lua. E in regula daca reiau activitatea inainte de 30 august ? Sau e obligatoriu sa reiau inainte de 30 iulie ? Pentru a putea beneficia de stimulent de insertie.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Revenire din CIC
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010
art.25
.....
(5) În situația prevăzută la art. 7 alin. (2), salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
.....
(6) Este interzis angajatorului să restricționeze accesul salariatei/salariatului la acordarea stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (2), dacă aceasta/acesta și-a îndeplinit obligația prevăzută la alin. (5).

Răspuns la discuția Revenire din CIC
Revin in legatura cu reluarea activitatii dupa CIC. Pentru a beneficia de stimulent de insertie, ar trebui sa reiau activitatea din luna august ( cand este vacanta ), insa voi relua din luna mai. Exista o baza legala pentru a fi sigura ca nu voi intampina probleme legate de o eventuala respingere a cererii ? Exista un model anume de cerere ?

Multumesc.
Buna ziua.
Lucrez in invatamant. Doresc sa revin la serviciu mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie. In mod normal ar trebui sa reincep in august, insa doresc sa revin din luna mai. Mi-ar putea fi respinsa cererea de reluare a activității ?

Multumesc.
Buna ziua.

Daca sunt in CIC din ianuarie 2019, mai pot beneficia de vouchere de vacanta, in cazul in care se mai dau ?

Multumesc.