avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CIC

Buna ziua.
Lucrez in invatamant. Doresc sa revin la serviciu mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie. In mod normal ar trebui sa reincep in august, insa doresc sa revin din luna mai. Mi-ar putea fi respinsa cererea de reluare a activității ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirrona80 , utilizator 19:37, 14 Ianuarie 2020
Nu poate fi respinsa cererea de reluare a activității ...
Revin in legatura cu reluarea activitatii dupa CIC. Pentru a beneficia de stimulent de insertie, ar trebui sa reiau activitatea din luna august ( cand este vacanta ), insa voi relua din luna mai. Exista o baza legala pentru a fi sigura ca nu voi intampina probleme legate de o eventuala respingere a cererii ? Exista un model anume de cerere ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
mirrona80, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010
art.25
.....
(5) În situația prevăzută la art. 7 alin. (2), salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
.....
(6) Este interzis angajatorului să restricționeze accesul salariatei/salariatului la acordarea stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (2), dacă aceasta/acesta și-a îndeplinit obligația prevăzută la alin. (5).
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010
art.25
.....
(5) În situația prevăzută la art. 7 alin. (2), salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.
.....
(6) Este interzis angajatorului să restricționeze accesul salariatei/salariatului la acordarea stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (2), dacă aceasta/acesta și-a îndeplinit obligația prevăzută la alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie MMB MMB buna ziua, as dori cu cat timp inainte de terminarea concediului de crestere copil pina la 1 an pot sa depun dosarul ptr stimulent? De asemenea, daca intre ... (vezi toată discuția)
Cerere revenire AlenCasian AlenCasian am vazut ca s-a modificat legea si trebuie anuntat angajatorul cu cel putin 30 zile inainte de data revenirii. Daca nu am depus aceasta cerere in acest ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)