avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cerere revenire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cerere revenire

am vazut ca s-a modificat legea si trebuie anuntat angajatorul cu cel putin 30 zile inainte de data revenirii. Daca nu am depus aceasta cerere in acest interval, angajatorul o aproba?Mi-o poate respinge?Cum pot proceda pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 26 Martie 2020
Da, termenul este legat de acordarea drepturilor prevazute la art.7 alin.2 din OUG 111/2010.
da dar pe 16 iunie copilul face 2 ani....pe cerere trec 10 aprilie...rezulta minim 60 zile pentru stimulent.
Dar cererea de revenire inca nu este depusa si acolo este problema. Angajatorul poate sa refuze revenirea daca nu este depusa cu 30 zile inainte?
OUG 111/2010
art.25
.....
(5) În situația prevăzută la art. 7 alin. (2), salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

(6) Este interzis angajatorului să restricționeze accesul salariatei/salariatului la acordarea stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (2), dacă aceasta/acesta și-a îndeplinit obligația prevăzută la alin. (5).
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic mirrona80 mirrona80 Buna ziua. Lucrez in invatamant. Doresc sa revin la serviciu mai repede pentru a beneficia de stimulentul de insertie. In mod normal ar trebui sa reincep in ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada stimulentului de insertie ionut.tudorache ionut.tudorache Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind protectia salariatei la concediere in timpul perioadei in care aceasta primeste si stimulent de ... (vezi toată discuția)
Concediere după ccc Selene7 Selene7 Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am depus cererea de reluarea activității la vechiul loc de munca după CCC cu 65 de zile mai repede de ... (vezi toată discuția)