am fost la registrul comertului pt a introduce codul CAEN 0111. ei bine, acolo m-am lovit de o gramada de pretentii ale unor dudui care nici macar nu ofereau toate informatiile sa intelegi ce vor.
va rog sa ma ajutati sa lamuresc o problema si daca mi-ati da si cateva indicii, unde as putea gasi prevederile in lege, v-as fi recunoscator.
sediul social al intreprinderii individuale este intr-un oras, iar terenurile luate in arenda sunt toate in acelasi judet, in raza aceluiasi consiliu judetean. am inteles ca trebuie sa depun la registrul comertului contractele de arenda legalizate. m-am gandit a acest lucru se face pentru inregistrarea ca punct de lucru. ce nu imi este clar este daca toate terenurile fiind in acelasi judet, apartinand de acelasi consiliu judetean, este cazul sa ma duc la registrul comertului cu fiecare contract in parte pe masura ce apar sau este suficient sa merg cu un singur contract, iar in situatia in care as lua in arenda pamant in alt judet, atunci sa merg sa intregistrez un contract cu arendatorul din judetul respectiv, fara a reveni la registru de cate ori am cate un arendator nou.
Am o intreprindere individuala din 2009 pe un cod caen diferit de cel pt activitati agricole, iar de luna aceasta voi avea si codul caen 011. Din 2009 si pana acum nu am avut nicio activitate, practic intreprinderea a fost pe zero.
Odata cu aceasta noua activitate ce obligatii fiscale am? Trebuie sa depun o declaratie sau vreun document anume acum cu introducerea unei noi activitati sau depun declaratiile cum am facut-o in fiecare an, la datele deja cunoscute pt venit estimativ si venit real?
As vrea sa intreb cum se inregistreaza cheltuielile cu lucrarile agricole (arat, semanat, discuit etc) de catre o intreprindere individuala in conditiile in care acestea sunt prestate de o persoana fizica.
Se poate face o conventie civila de prestari servicii, o conventie civila, cu acea persoana?