avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate valicica74

Activitate valicica74

Tata a murit si acum dorim sa dezbatem succesiunea. Apartamentul e pe numele tatalui dar bun dobandit in timpul casatoriei, deci jumate-jumate cu mama. Suntem 3 copii. Poate fi vandut apartamentul daca cei 3 copii cedeaza partea ce le revine de la tata in favoarea mamei? In situatia in care 1 sau 2 frati nu cedeaza in favoarea mamei, poate aceasta sa vanda apt?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Legat de majorarea pensiei alimentara, am renuntat la acest aspect. Asa cum domniile voastre au fost uimite de nereusita repetata in acest demers al meu, eu nu mai vreau sa cheltui bani inutil pentru o cauza pierduta. Un avocat stie foarte bine ce argumente sa aduca in fata judecatorului pentru un castig de cauza ori in cazul meu, desi mi s a promis reusita, acest lucru nu s a intamplat. Ar fi posibil sa ma reprezint singura intr un astfel de proces?
In ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti numai de catre mama,doresc acest lucru pentru ca m am lovit de situatia cand am vrut sa merg intr o excusie externa cu fiica mea iar tatal ei a refuzat sa ne dea acordul lui. Asa cum v am dezvaluit si in primul mesaj, el nu are nici un aport in cresterea si educatia fiicei mele, excluzand cei 120 lei/luna pe care ii plateste nevoit fiind. Ori mi se pare absolut absurd ca eu si fiica mea sa depindem de acest individ pana la majoratul ei. Pot schimba acest lucru cumva? Am vreo sansa? Ce inseamna de fapt custodie comuna? Care sunt obligatiile sau indatoririle tatalui in cazul nostru?
Cu multumiri,
Buna ziua,
Locuiesc in Tulcea si am o fetita de 9 ani,dintr o relatie de concubinaj. Tatal ei a recunoscut-o ca fiica a lui abia cand l-am dat in judecata pentru paternitate si cand fetita avea 8 luni.
Tot atunci am inaintat actiune de fixare a pensiei alimentare, stabilita la valoarea de 120 lei/luna. De atunci si pana in prezent valoarea pensiei a ramas aceeasi desi am inaintat in repetate randuri actiune in instanta pentru majorare. Mentionez ca tatal copilului meu are o situatie financiara buna, detinand mai multe firme profitabile.
In anul 2013 si pe fondul atator esecuri, am incercat sa obtin custodia deplina a fiicei mele pentru ca tatal ei sa nu mai aiba nici un drept in privinta ei, el neimplicandu se in nici o masura in cresterea si educatia ei decat cu cei 120 lei platiti lunar, de multe ori cu intarziere. Nici de aceasta data nu am avut castig de cauza, instanta gasind cererea mea ca nefondata.
Toate demersurile mele au esuat desi mi-am crescut copilul singura, fara ajutor, tatal ei fiind doar un nume pe certificatul ei de nastere.
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune la modul sincer daca am vreo sansa de reusita in demersul meu de a obtine custodia deplina a fiicei mele. As vrea daca se poate sa ma reprezint singura, nu mai doresc sa apelez la nici un avocat deoarece de a lungul timpului nu am facut decat sa platesc onorarii fara nici un rezultat pozitiv. Au fost demersurile mele deplasate, am cerut lucruri imposibile? Este cazul sa fac apel la o instanta dintr-un alt oras? Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac astfel incat sa pot avea o decizie favorabila. Va multumesc!


Răspuns la discuția Inchiriere spatiu comun
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Inchiriere spatiu comun
puteti sa mi dati exemplu de "motiv temeinic"? mentionez ca nici un proprietar de la etajele superioare 2,3,4 nu a folosit pana acum acest spatiu
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii in legatura cu inchirierea unui spatiu comun - uscatorie - aflata la parterul scarii, de 15 mp, in imediata vecinatate a locuintei mele. Conform legii,
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritătii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinătate, în baza unui contract de
închiriere, de folosintă sau de concesiune.

Ce reprezinta "acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei"? Mentionez ca blocul din care fac parte este format din 5 scari. Este necesar acordul majoritatii proprietarilor din cele 5 scari sau numai din scara unde se afla aceasta uscatorie. Fiecare scara dispune de un astfel de spatiu.
In conditiile in care am acordul majoritatii, poate un proprietar, care nu a fost de acord cu aceasta inchiriere, sa o conteste? In ce conditii ar avea castig de cauza?
Va multumesc!