La o saptamana dupa ce am angajat o persoana m-a anuntat ca este gravida. Este in perioada de proba. M-a anuntat verbal. Stiu ca am dreptul sa-i dau notificare de incetare a contractului de munca, dar ea ce dreturi are? Ma poate actiona in justitie? Am senzatia ca ea a cautat un loc de munca pt.a beneficia de acei banuti de la stat. Sta 2 ani acasa si primeste bani fara sa munceasca in timp ce eu tb.sa-i platesc toate darile la stat. Ca angajator, trebuie sa-i platesc salariul daca ramane in concediu medical? Sau poate imi puteti explica mai bine cum functioneaza treaba asta cu concediile medicale,prenatal, concediu de crestere a copilului? Ea a lucrat o saptamana si eu trebuie sa-i platesc 2 ani impozite si concedii?
Patronul si-a respectat obligatiile;eu am plecat fara preaviz pentruca am gasit in alta parte de munca si nu puteam respecta preavizul ca pierdeam postul.
Are dreptul sa nu-mi plateasca ultima luna?
mi-am dat demisia de la o firma fara a respecta preavizul,iar patronul spune ca nu imi va plati drepturile salariale pe ultima luna.el poate demonstra cu martori ca mi-a platit salariul?mentionez ca pe ultima luna nu am semnat stat de plata pt. ca deja eram plecata din firma.