avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate krisztinarigo

Activitate krisztinarigo

Discuție Testament
Buna ziua! As avea nevoie de un sfat in legatura cu un testament, lasat de mama prietenei mele.
Prietena mea mai are doua surori, si inainte ca mama lor sa moara, aceasta din urma i- a lasat la un notar public, prin testament intreaga avere mobiliara si imobiliara uneia dintre surori. Adica citez: " sa fie mostenita cu drept, deplin de proprietate" la data incetarii sale din viata de catre una dintr surorii prietenei mele.
In testament se mentioneaza ca mama a luat la cunostinta de disp. Legii nr 319/1944 si art. 841 c. civ. cu privire la rezerva succesorala si cotitatea disponibila a sotului si a celor trei copii ai ei.
Intrebarea ar fi urmatoarea: daca acest testament poate fi atacat dupa moartea mamei de catre cele doua surori neincluse in testament, si cu ce sanse, si cam ce parte ar revine la una dinte copii dat fiind faptul ca si tata este decedat?
Va multumesc anticipat.

Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Uitandu-ma mai atent in acte, am observat, ca firma respectiva a luat hartiile originale cu care lua sotul salariul in fiecare luna( aici se gasesc datele personale a sotului, dat de angajator). Initial am crezut ca nu e nimic deosebit, dar mai e un coleg de munca cu care au lucrat impreuna, a solicitat si el impozitul, tot prin aceasta firma, dar de la au luat numai xeroxuiri . Nici pana aici inca nu e nimic deosebit, cred eu. Dar daca mergem la firma, juridic avem dreptul sa cerem inapoi originalul, , ne vor da oare? Asta pentru ca am gasit pe cineva care ne -ar putea ajuta, vorbeste bine lb. germ., dar nu avem toate datele necesare, ne lipsesc niste date, care se gasesc, numai pe aceste hartii.
Va rog frumos sa ma ajutati fiindca as vre sa merg cat mai repede, sa clarific lucrurile, dar nu inainte sa stiu la ce am drept.
O zi buna. La revedere!
Buna seara!
Sotul meu a lucrat in Germania un an, pana la sfarsitul anului trecut. Anul acesta, in iunie am depus toate actele, si am platit la o firma pentru ca sa putem recupera banii retinuti ca impozit pe salariu. Dupa trei luni de zile, saptamana aceasta a fost chemat la sediul firmei, cica s-a ivit o problema. Ca cineva de afara, in Germania a solicitat deja in numele sotului meu acesti bani. Spun ei ca probabil cineve de la firma din Germania poate sa fie avand acces la datele sotului, si a trebuit sa semneze o declaratie precum ca el nu a mai solicitat inainte impozitul pe salariu.
Dar intrebarea mea este : cum poate cineva solicita impozitul, cand toate documentele necesare au fost date acestei firme de la noi. Ori nu cumva incerc ei sa ridice acesti bani posedand toate documentele necesare, crezand ca noi nu avem cum sa aflam adevarul. Ati mai intalnit cazuri similare?
Va rog sa ne ajutati, ca nu mai stim ce sa credem. E cam greu sa obtinem informatii din Germania fara sa stim lb. germana, dar un lucru e sigur: lucrurile nu vor ramane asa. Cineva va trebui sa dea niste raspunsuri.
Va multumesc anticipat!
La revedere!
Răspuns la discuția Incredințarea minorului
Dar avand el toate aceste drepturi, nu avem oare autoritate parinteasca comuna? Ori am eu autoritate par. exclusiva? Ca daca avem aut. par. comuna, dupa cum stiu eu trebuie sa-i cer acordul, si cat de rautacios e, nici nu-si da. Din acest motiv nici n- am avut curajul sa cer majorarea pensiei de intretinere. Ma gandeam, ca de frica sa nu plateasca mai mult o sa fie cooperativ, dar n-a fost asa.
Bună ziua! Am un băiat de 12 de ani, și aș vreau să știu dacă pot incheia acte administrative pentru copil fara acordul tatalui,( de care sunt divorțată de 11 ani) in conditiile în care copilul este incredințat mie prin sentinta judecatoreasca. Aceasta sentinta confera tatalui toate drepturile si obligatiile prevazute de lege și în legatura cu situatia administrativă a copilului.? În sentință scrie că minorul este încredințat mamei spre creștere și educare, tatăl având drept de a avea legături personale cu minorul, și de a veghea la creștere, educare, învățătură și preg. profesională conf. art. 43, al.3.cod. fam. Prin asta ce trebuie să înțeleg, că trebuie să/ i cer acordul în toate?
De exemplu dacă vreau să-i fac pașaport, sau sa merg cu el în străinătate, tatăl copilului trebuie să-și dea consimțământul în fața notarului, altfel, n-o să pot să trec frontiera cu băiatul? Doar este încredințat mamei, cea care sunt eu.