Bună seara. Îmi poate spune cineva, vă rog, care este soluția sau cum trebuie să procedez în următoarea situație: În urmă cu 20 de ani am cumpărat o suprafață de teren, dar am făcut doar act de mână cu proprietarul acelei anumite suprafețe dintr-un titlu de proprietate în care mai mulți frați dețineau diferite suprafețe. Acum, proprietarul cu care am făcut acel act a decedat iar unul dintre ceilalți frați în viață mă somează să nu mai lucrez acel teren intenționând să intre în posesia lui, știind că nu am act de vânzare cumpărare întocmit la notar. Nici el nu deține vreun document succesoral care să ateste că este moștenitor legal. Menționez faptul că acel teren l-am declarat la primărie, mi-a fost trecut pe rolul meu și a fost luat în evidență cu acel act de mână, am plătit impozitul și l-am declarat la APIA beneficiind și folosindu-mă de el. Acest frate a fost la primărie, iar de acolo i s-a spus că trebuie ca eu să fac o cerere pentru diminuare teren și astfel acel teren să fie trecut la el. Eu consider că, atâta timp cât nici el nu are act succesoral, nu ar avea drepturi asupra acelui teren. Există vreo șansă ca eu să pot lucra acel teren în continuare? Vă mulțumesc.
Buna ziua! Va rog frumos sa ne spuneti cum procedam sa infiintam o sucursala in cadrul asociatiei ? Ni s-a spus de la MADR ,pentru a beneficia de ajutorul de minimis pentru achizitionare tanc de racire a laptelui sa facem o sucursala a asociatiei noastre cu membrii pana la 5 capete de vaci ca sa ne putem incadra in HG 859/2013 .
Cum procedam? Va multumim anticipat!
Nu este evident ca socrul/soacra vrea sa-i dea niscaivai bani filului/ficei,iar daca divorteaza mai tarziu sa nu beneficieze la partaj ginerele/nora de acesti bani? :)) pai altfel care-i scopul?
Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate inscrie un automobil pe asociatie fara a se plati aceea taxa de timbru sau cum s-o numi ea .Am o masina pe Bulgaria ,o conduc cu procura bulgarului dar as dori sa o inscriu pe Romania.Taxa ar fi undeva la 1700 Euro(desi masina a costat 1000.)Va Multumesc!