avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Îmi poate spune cineva, vă rog, care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Îmi poate spune cineva, vă rog, care este soluția ...

Bună seara. Îmi poate spune cineva, vă rog, care este soluția sau cum trebuie să procedez în următoarea situație: În urmă cu 20 de ani am cumpărat o suprafață de teren, dar am făcut doar act de mână cu proprietarul acelei anumite suprafețe dintr-un titlu de proprietate în care mai mulți frați dețineau diferite suprafețe. Acum, proprietarul cu care am făcut acel act a decedat iar unul dintre ceilalți frați în viață mă somează să nu mai lucrez acel teren intenționând să intre în posesia lui, știind că nu am act de vânzare cumpărare întocmit la notar. Nici el nu deține vreun document succesoral care să ateste că este moștenitor legal. Menționez faptul că acel teren l-am declarat la primărie, mi-a fost trecut pe rolul meu și a fost luat în evidență cu acel act de mână, am plătit impozitul și l-am declarat la APIA beneficiind și folosindu-mă de el. Acest frate a fost la primărie, iar de acolo i s-a spus că trebuie ca eu să fac o cerere pentru diminuare teren și astfel acel teren să fie trecut la el. Eu consider că, atâta timp cât nici el nu are act succesoral, nu ar avea drepturi asupra acelui teren. Există vreo șansă ca eu să pot lucra acel teren în continuare? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 22:22, 18 August 2023
Da exista sanse sa pastrati in continuare terenul si sa il folositi. Trebuie sa va obtineti dreptul prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine îmi ia subvenție de la apia pe pământurile moștenite? giv giv Buna ziua. Am mostenit diverse suprafete de teren de la tatal decedat si de la fratii bunicului cand mostenitorii acestuia au dezbatut mostenirea prin ... (vezi toată discuția)
Model proces verbal sau contract vanzare cumparare pentru apia b_mario77 b_mario77 Buna ziua!Detin 5ha de pasune proprietate privata si as vrea sa beneficiez de subventii.Pentru aceasta pe langa actele care le -am depus la apia, mai am ... (vezi toată discuția)
Model contract de vanzare cumparare(proces verbal)necesar apia b_mario77 b_mario77 Buna ziua!Detin 5ha de pasune proprietate privata si as vrea sa beneficiez de subventii.Pentru aceasta pe langa actele care le -am depus la apia, mai am ... (vezi toată discuția)