avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate oanaiuliana

Activitate oanaiuliana

Răspuns la discuția Mostenire - autoturism
Da, am uitat sa mentionez dovezile de plata. In ceea ce priveste actul de partajare, ni s-a spus si de la asigurari si de la inmatriculari acelasi lucru, desi nu a fost nici o problema intre coproprietari (eu si mama) de a trece masina pe un singur nume. Multumesc pentru informatii. Am obtinut mai multe aici decat de la biroul de informatii al politiei Brasov.

MihailZC a scris:

Actul de partajare/contractul de partaj nu este un act obligatoriu a fi depus. Nu va poate obliga nimeni sa partajati autoturismul pentru ca acesta sa poata fi inmatriculat pe numele unuia dintre coproprietari, el poate fi foarte bine detinut de mai multe persoane. Daca ati fost in vreun fel obligata/convinsa de cei de la inmatriculari sa incheiati un contract de partaj doar ca sa puteti inmatricula autoturismul, asta este un mic abuz. Dupa cum am scris si mai sus, este in schimb nevoie de acordul tuturor coproprietarul cu privire la cel pe numele caruia va fi inmatriculat autoturismul - acord care se materializeaza printr-o declaratie. In rest, probabil ca mai este nevoie si de dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice in termen de valabilitate, dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare si de cererea de inmatriculare.

Răspuns la discuția Mostenire - autoturism
Am reusit anul acesta sa schimbam talonul pe numele mamei. Las aici informatiile exacte pentru cei care sunt in aceeasi situatie. Documentele necesare pentru schimbarea talonului in caz de deces sunt: cartea masinii, talonul, buletinul noului proprietar (in cazul meu al mamei), certificat de mostenitor, act de partajare (din care reiese ca am cedat partea mea, mamei), asigurare.
Răspuns la discuția Mostenire - autoturism
Multumesc frumos
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in 2016, in urma succesiunii, eu si mama am ramas cu masina de la tata. Avem actul de succesiune si anul acesta as dori sa schimbam talonul pe numele mamei astfel ca ea sa noul proprietar (desi nu are permis). As dori sa stiu care ar fi procedurile, astfel incat sa nu omitem nimic si sa fie totul pregatit la dosar. Multumesc
Răspuns la discuția Plata concediu neefectuat
Va multumesc pentru raspunsul acordat si pentru promptitudine. Am rugamintea de a-mi spune daca este prevazuta in codul muncii perioada pentru care se achita angajatului zilele de CO neefectuat, la lichidare.
Buna ziua,

Am fost angajata al unei companii din mai 2009 pana in 21 iulie 2013. La virarea ultimului salariu s-au achitat doar 19 zile de CO neefectuat, desi nr. zilelor pe intreaga perioada de angajare este de 54 zile.

Pe ce perioada maxima se plateste concediul neefectuat?

Mentionez ca angajatorul refuza plata mai multor zile, pe motiv ca se poate acorda doar pe ultimii doi ani.

Ce se poate face in acest caz?

Multumesc!
Daca angajatul a luat decizia de a fi in demisie cu preaviz, si angajatorul vrea sa scurteze perioada de preaviz, angajatul poate cumva contesta lucrul asta? Astfel incat sa duca la bun sfarsit preavizul?
Ca sa inteleg mai bine, nu se va mai semna o alta demisie si ramane valabila demisia cu preaviz de 45 de zile semnata initial, pe care se vor aduce alte completari?
Multumesc pentru clarificare. As vrea sa va mai intreb daca aceasta actiune reprezinta practic concedierea angajatului? De asemenea angajatorul este obligat sa aduca la cunostinta motivele concedierii printr-un document oficial?
Buna,

In cazul unui preaviz de 45 de zile, in urma demisiei, are voie angajatorul sa scurteze preavizul si practic sa se incheie contractul de munca, sa spunem la jumatatea preavizului?