avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - autoturism

Buna ziua,
Tatal meu a decedat in 2016, in urma succesiunii, eu si mama am ramas cu masina de la tata. Avem actul de succesiune si anul acesta as dori sa schimbam talonul pe numele mamei astfel ca ea sa noul proprietar (desi nu are permis). As dori sa stiu care ar fi procedurile, astfel incat sa nu omitem nimic si sa fie totul pregatit la dosar. Multumesc
Cel mai recent răspuns: oanaiuliana , utilizator 23:02, 1 August 2018
Procedurile sunt aceleasi ca la orice alta inmatriculare, singura particularitate ar fi ca trebuie sa depuneti la dosarul de inmatriculare si o declaratie prin care va exprimati acordulm in calitate de coproprietar, ca autoturismul sa fie inmatriculat pe numele mamei.
Multumesc frumos
Am reusit anul acesta sa schimbam talonul pe numele mamei. Las aici informatiile exacte pentru cei care sunt in aceeasi situatie. Documentele necesare pentru schimbarea talonului in caz de deces sunt: cartea masinii, talonul, buletinul noului proprietar (in cazul meu al mamei), certificat de mostenitor, act de partajare (din care reiese ca am cedat partea mea, mamei), asigurare.
Actul de partajare/contractul de partaj nu este un act obligatoriu a fi depus. Nu va poate obliga nimeni sa partajati autoturismul pentru ca acesta sa poata fi inmatriculat pe numele unuia dintre coproprietari, el poate fi foarte bine detinut de mai multe persoane. Daca ati fost in vreun fel obligata/convinsa de cei de la inmatriculari sa incheiati un contract de partaj doar ca sa puteti inmatricula autoturismul, asta este un mic abuz. Dupa cum am scris si mai sus, este in schimb nevoie de acordul tuturor coproprietarul cu privire la cel pe numele caruia va fi inmatriculat autoturismul - acord care se materializeaza printr-o declaratie. In rest, probabil ca mai este nevoie si de dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice in termen de valabilitate, dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare si de cererea de inmatriculare.
Da, am uitat sa mentionez dovezile de plata. In ceea ce priveste actul de partajare, ni s-a spus si de la asigurari si de la inmatriculari acelasi lucru, desi nu a fost nici o problema intre coproprietari (eu si mama) de a trece masina pe un singur nume. Multumesc pentru informatii. Am obtinut mai multe aici decat de la biroul de informatii al politiei Brasov.

MihailZC a scris:

Actul de partajare/contractul de partaj nu este un act obligatoriu a fi depus. Nu va poate obliga nimeni sa partajati autoturismul pentru ca acesta sa poata fi inmatriculat pe numele unuia dintre coproprietari, el poate fi foarte bine detinut de mai multe persoane. Daca ati fost in vreun fel obligata/convinsa de cei de la inmatriculari sa incheiati un contract de partaj doar ca sa puteti inmatricula autoturismul, asta este un mic abuz. Dupa cum am scris si mai sus, este in schimb nevoie de acordul tuturor coproprietarul cu privire la cel pe numele caruia va fi inmatriculat autoturismul - acord care se materializeaza printr-o declaratie. In rest, probabil ca mai este nevoie si de dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice in termen de valabilitate, dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare si de cererea de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce doc. imi treb. la inmatriculari auto in urm situatie: - am un autoturism pe numele fiicei mele si vreau sa trec pe talon ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa divort Alla71 Alla71 Buna ziua,doresc sa stiu ce as putea sa fac sa il fortez cumva pe fostul meu sot sa schimbe numele meu din talonul masinii,masina pe care si-a insusit-o dupa ... (vezi toată discuția)