avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune

Buna ziua,
In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) .

Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am obtinut un certificat fiscal.
Trebuie radiata si reinmatriculata din nou?
Unde trebuie mers?

Nu exista vreun conflict, ambii proprietari sunt de acord sa se inscrie pe numele oricaruia dintre ei masina, chiar sa fie cedata cumva.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 11:15, 12 Aprilie 2013
Fie faceti un partaj pe masina astfel incat sa ii ramana unei singure persoane.
Daca nu vreti sa faceti partaj, mergeti ambele persoane si solicitati ca inmatricularea ca se faca pe numele amandurora (stiu ca pe certificatul de inmatriculare, talonul, se trece doar o persoana). Oricum trebuie sa mergeti sa schimbati rolul fiscal, sa schimbati certificatul de inmatriculare de pe numele defunctului si sa actualizati cartea de identitate a masinii.
Multumesc.
Probabil ca vom face partaj pe masina ca sa simplificam.
In acest caz intai se face partajul si apoi se merge la Politie/RAR/etc pt. schimbare talon + noul proprietar in cartea tehnica sau invers?
Da, partajul este primul pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa divort Alla71 Alla71 Buna ziua,doresc sa stiu ce as putea sa fac sa il fortez cumva pe fostul meu sot sa schimbe numele meu din talonul masinii,masina pe care si-a insusit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire masini VERONICA56 VERONICA56 Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Am dezbatut mostenirea dupa sotul meu si am masina care prin act de partaj mi-a revenit mie [masina era ... (vezi toată discuția)