Buna seara,
Ma intereseaza daca se poate face un act de donatie universal, fara sa stiu toate bunurile pe care le detin, ceva de genul: vreau sa donez lui x-uleasca toate proprietatile pe care le detin.
Daca da, se poate face ceva de genul vreau sa donez toate proprietatile in afara de apartamentul ain care stau?
Intereb fiindca nu stiu exact ce terenuri detin si nu am reusit inca sa fac rost de acte
Doar nume, prenume, cnp si domiciliu?
Pentru ca vreau sa las un act de succesiune unei persoane fara ca aceasta sa stie deocamdata si trebuie sa stiu exact ce date trebuie sa duc la notar.
De asemenea, e valabil actul de succesiune daca persoana nu ma cunoaste?
E posibil sa intocmesc un legat universal fara ca persoana sa fie de fata? Ce documente ale persoanei imi trebuiesc?
Pot sa fac testament la modul general, fara sa scriu ce proprietati vreau sa las in urma, (nu am actele si nu stiu ce proprietati detin) ci sa scriu ceva de genul
"Vreau sa las totul lui x-uleasca" ?
Buna ziua,
Sunt coproprietar impreuna cu rudele asupra mai multor proprietati.
Pt casa la curte in care stau detin 3/8 din 1/2, pt un apartament la fel, iar pt un teren de 15000 mp la fel.
In ce consta iesirea din indiviziune si ce am de castigat?
Pot sa fac cerere pentru acest lucru la judecatorie si sa-i execut silit? m-ar interesa ori sa raman cu apartamentul numai pe numele meu, ori sa imi execut sora de garsoniera pe care o detine. Ea detine aceleasi cote ca mine si mai are o garsoniera. Pe cale amiabila nu ne putem intelege, mi-a dat o teapa si suntem certati de 3 - 4 ani.
Cota la care am dreptul o folosesc, este casa in care locuiesc. Ma deranjeaza cabinetul stomatologic fiindca vin clienti pe proprietatea comuna si nu am voie sa fac zgomot fiindca imi cheama politia.
Mai avem si un apartament si un teren la comun tot in cota de 3/16. Ce casstig printr-o iesire din indiviziune?
Multumesc pentru sfaturi. Nu ma pot intelege cu aceasta persoana de vorba buna, deci nu am nici o speranta prin mediere. Nu stiu daca la o iesire din indiviziune ies in castig. De platit nici nu se pune problema, nu o sa vad nimic de la ea. Tot ce imi e de folos e litera legii.
Pot inchide aceasta firma prin vre-un demers?
Buna seara,
Exista o firma , mai precis un cabinet stomatologic, care isi desfasoara activitatea pe o proprietate unde sunt si eu proprietar in cota 3/16 (3/8 din 1/2. De 3 ani de zile nu mai sunt in relatii bune cu aceasta ruda si nu i-am dat niciodata semnatura sa isi deschida firma aici. Stiu ca la un moment dat era PFA dar recent a pus firmament la poarta si scrie SRL.
Pot face vreun demers in caz ca nu sunt de acord cu aceasta firma pe proprietatea comuna? Ce pot revendica?
Si daca eram minor cand s-au facut actele?
Stiu ca am fost la notariat o data, dar nu stiu ce am semnat.
Ideea e ca as vrea sa aflu ce bunuri detin dar nu stiu nici ce acte s-au facut si nici adresele proprietatilor.
Ma refer ca au pus bunurile pe numele meu printr-un act de vanzare-cumparare sau mai puteau sub forma de donatie. Nu stiu ce metoda au folosit dar ideea e ca nu am idee ce bunuri detin si vreau sa aflu tot ce am.