Sunt locatara la bloc. In urma cu 10 zile a avut loc o scurgere de gaze, a venit distribuitorul de gaze, a constatat scurgerea și a închis gazele.
Pentru rebransare, administratorul ne condiționează verbal, motivând că așa e legea, să fim de acord cu montarea senzorilor de gaze pe apartament.
Mă interesează dacă într-adevăr există o lege în acest și care este aceasta.
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Urmeaza sa ma cunun civil la primaria sector 3. Auzisem ca se da un ajutor financiar daca completezi o cerere...
Imi puteti daca se acorda intradevar, conditiile si ce suma este?
Stiti cumva, se tine cont si de conventiile civile pe care le-am contractat, in calitate de prestator servicii proiectare, in lunile martie- iunie?
Conventiile civile sunt incheiate intre cabinet de avocatura si eu, persoana fizica.
Buna ziua,
Sunt insarcinata din mai 2015 si vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc indemnizatie crestere copil avand in vedere ca trebuie sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Ma aflu in urmatoarea situatie:
-mai 2014- mi s-a desfiinta postul de lucru de unde eram angajata;
-iunie 2014-decembrie 2014 - am beneficiat de somaj;
- din 01 ianuarie pana in prezent realizez venit impozabil cu 16%+3% [sunt administrator al unui SRL-D care presteaza servicii]
-in 10.07.2015 am platit retroactiv asigurarea pt casa de sanatate pe perioada 01.2015-05.2015 ca sa pot beneficia de medic de familie.
* cat am fost angajata, asig. de sanatate era platita de angajator, cand am fost in somaj se considera gratuita, si pana cand am ramas insarcinata [din ianuarie pana in mai] am platit-o retroactiv.
Mentionez ca incepand din 13.07.2015 m-am angajat cu 4 ore la firma la care suntem administratori eu, impreuna cu tatal copilului.
Considerati ca pot beneficia de idemnizatie crestere copil?
Buna ziua,
Am incheiat un contract de rezervare cu un dezvoltator de imobil in urma cu 2 ani, inainte sa fie finalizata constructia. In momentul de fata, am solicitat proprietarului[dezvoltatorului] autorizatia de constructie a cladirii sa verific daca cumpar apartamentul mai departe. Mi s-a raspuns ca au autorizatie pt imobilul initial [pt care eu am facut rezervare] dar ca pt ca au facut niste modificari asteapta sa iasa autorizatia cea noua si ca mi-o vor da pe acesta cand va fi gata. Cum as putea verifica cele spuse de dumnealor, mai exact cum ii pot verifica ca spun adevarul?