BUNA ZIUA,as dori sa stiu ce formalitati trebuiesc indeplinite pt a face posibila vizita viitoarelor mele cumnate ,cetetene afgane,in Romania,(sunt proprietar de imobil°)pt o scurta durata,dupa care vrem sa mergem impreuna in Italia,unde locuim(eu cu fratele lor,respectiv logodnicul meu)tot pentru o scurta perioada.ce acte si autorizatii trebuie sa obtina ele,ce trebuie sa fac eu?invitatie?viza de tranzit?etc
de cate ori poate fi ceruta comisia rogatorie in aceeasi actiune din instanta?de exemplu fosta sotie cere comisie rogatorie pt aflarea existentei sau inexistentei veniturilor fostului sot in italia.din primus raspuns al comisiei reiese cum ca acesta nu mai are loc de munca,si atunci se cere a 2a oara comisie rogatorie pt aflarea daca fostul sot obtine sau nu somaj.este legal?
buna ziua,in urma partajului succesoral al tatalui meu defunct,mi-a revenit in lotizarea facuta de expert o suprafata de teren,ulterior hotararea am fost nevoita s-o pun in aplicatie prin executor judecatoresc,dar in momentul cand am ajuns la punerea in posesie acestui teren,executorul a fost impiedicat,fiind scoasa la iveala o hotarare de constatatre a unei rude prin care acest teren ii revine ei.data acetesi hotarari ale sale este de aprox 2 ani in urma si nu a fost combatuta eu ,nefiind in cunostinta de cauza.totodata acest teren este pe rolul meu in baza primariei,achit taxe.dar nu pot intra in posesie.am facut plangere penala si procurorul nu a considerant inceperea urmaririi penale,deoarece nu erau motive explicite.ce pot face acum?pot redeschide partajil succesoral?exista alta metoda?va multumesc