avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate gabi58

Activitate gabi58

Răspuns la discuția Fond de reparatii strans abuziv
Ideea e ca aceia care au votat fara sa fie proprietari nu au adus niciun fel de procura. In ceea ce priveste fondul de reparatii, stiu ca legea spune un lucru clar: se strag bani pe perioada determinata, cu destinatie precisa. Daca facem filosofia drobului de sare, sigur, nu ne ajunge nici un miliard. Pana acum s-au facut tot soiul de cheltuieli inutile de genul: streasina la intrarea in bloc (anul viitor se va face reabilitarea, deci va fi scoasa) iar anul acesta, cine stie ce le mai bubuie mintea. Pe noi nu ne intreaba nimeni daca suntem de acord cu astfel de cheltuieli. Deci stiu ce vorbesc.
Răspuns la discuția Fond de reparatii strans abuziv
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, legea permite aceste abuzuri. E greu sa dovedesc ca nu a votat proprietarul, ci fiul sau fiica. Deja avem un fond de reparatii de 40.000 ron. Mie mi se pare suficient pentru moment, de ce sa mai strangem in continuare? Aici vina o poarta locatarii care, desi nemultumiti, nu iau atitudine la sedinte, ci doar pe la colturi. Lipsa de verticalitate a unora care pentru ca nu vor sa se certe cu presedintele sau administratorul, prefera sa inghita astfel de magarii.
Buna ziua, doresc sa pun si eu o intrebare. Stiu ca fondul de reparatii de colecteaza cu o destinatie precisa, pe termen limitat si pe baza unor devize estimative, pe care comitetul executiv al asociatiei trebuie sa le supuna aprobarii adunarii generale. Din pacate, la noi in bloc, presedintele si administratorul fac legea, profitand si de ignoranta si delasarea unor locatari. De curand, a avut loc o sedinta pentru prezentarea darii de seama anuale si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2014. Desi am ridicat problema fondului de reparatii care se strange non-stop de cativa ani buni, lunar, in cuantum de 25-35 lei vara si 7 lei iarna, s-a votat mentinerea acestui sistem desi nu este conform legii. Nu mai spun ca au votat si persoane care nu sunt proprietare de apartament, in general, a votat gasca presedintelui si a administratorului. Ce pot face sa contest aceasta decizie? Este normal ca 12 persoane sa hotarasca pentru un bloc de 100 de apartamente profitand de indolenta si nepasarea celorlalti locatari si de faptul ca sunt multe apartamente ocupate de chiriasi care nu au drept de vot? Si inca ceva: cei care vor refuza sa plateasca fondul de reparatii au fost amenintati ca vor plati si penalizari aferente acestor sume. Este legal? Daca nu, unde pot reclama aceste abuzuri? Va multumesc.
Răspuns la discuția Restantieri la intretinere
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, poate imi spune si mie cineva:
1. Ce prevede legea despre restantieri, cand pot fi executati silit. La mine in bloc sunt cateva familii care de ani de zile sunt restantiere. Desi am ridicat in nenumarate sedinte problema acestora, nu stiu din ce motive, presedintele si administratorul nu iau nicio masura, sustinand ca atata timp cat acestia platesc lunar o anumita suma nu ai cum sa ii actionezi in judecata. Acum intreb si eu: daca aceste familii platesc lunar asa, de praf in ochi, sume foarte mici, numai ca sa mimeze ca se straduiesc sa achite restantele, cati ani se pot intinde cu aceste restante? De exemplu, este o familie care are 4.900 de lei restanta, dar au doua masini pe care le folosesc zilnic. Toata lumea care are masina stie ce costuri lunare implica aceasta. Nu e o bataie de joc? Si mai nou, presedintele a venit la sedinta cu ideea sa se mareasca fondul de rulment pe apartament. De ce? Ca sa ii tinem noi in spate pe nesimtitii care nu vor sa plateasca? Mi se pare prea de tot.
2. Este normal ca in apartamentele in care nu locuieste nimeni sa fie trecute zero persoane? Deci pierderile de la apa rece si calda pe care ni le baga pe gat lunar nu se impart si la aceste apartamente?
3. Este normal ca presedintele si cenzorul sa aiba salariile pe care si le-au stabilit tot ei profitand ca lumea nu se prea duce la sedinte?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Tot ce v-am spus este scris in cartea mea de munca. Nu stiam ca anumite perioade se considera ca lucrate in conditii deosebite de munca. Vestea pe care mi-o dati este grozava! Asta inseamna ca pot sa incep sa imi fac dosarul de pensie si sa il depun la casa de pensii de care apartin. =D>
Răspuns la discuția Pensie anticipata
M-am uitat in cartea de munca si revin cu amanunte:
– 01.09.1977 – 15.12.1990 – grupa 1 de munca
– 17.12.1990 – 01.01.1991 – concediu fara plata
– 02.01.1991 – 02.09.2010 – grupa II de munca in presa
Din 2010 am mai lucrat sporadic cu contracte de colaborare fiind platita pe drepturi de autor.
In cartea mea de munca nu se specifica daca am lucrat in conditii deosebite, doar in perioada 01.08.1993 – 01.01.1994 la salariu este trecut si un spor de 20%.
Multumesc.
Răspuns la discuția Arhive anii 1960
Multumesc pentru raspuns. Asa voi face.
Răspuns la discuția Pensie anticipata
Am lucrat intre anii 1977-1992 in cadrul Ministerului Energiei Electrice, la centrul de calcul in functia de programator iar intre anii 1992-2010 am lucrat in presa scrisa. Ce posibilitate am sa obtin pensie anticipata (chiar si partiala), intrucat in luna august implinesc 55 de ani si in prezent nu mai obtin niciun fel de venituri. Va multumesc.
Am lucrat din septembrie 1977 pana in ianuarie 2010 in grupa a II-a de munca. In august implinesc 55 de ani, sunt de sex feminin. As putea sa ma pensionez anticipat? Si daca da, cum trebuie sa procedez. Va multumesc.