Va multumesc! In masina soferului respectiv mai erau 3 persoane care au necesitat ingrijiri medicale! Tanarul cu pricina circula cu o viteza de 170 de km/h fiind angajat intr-o cursa cu un alt amic de al sau. acesta detinea permis de conducere si nu era baut. In masinile noastre nu era nimeni, acestea fiind parcate pe marginea strazii.
Consider fara indoiala faptul ca baiatul major va raspunde pe considerentul expus de dumneavoastra. Problema mea era daca exista vreo modalitate sa antrenez si raspunderea parintelui? Baiatul nu detine niciun bun in proprietate, iar paguba care a facut-o trece lejer de 1 miliard. Ce se poate face in cazul acesta? Chiar daca vom avea castig de cauza in justitie de unde ne vom indestula pentru acoperirea prejudiciului, aceasta este problema noastra!
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Totusi baiatul a luat masina cu permisiunea expresa a tatalui sau, situatie care o pot dovedi cu martori. Tatal avea cunostinta ca nu avea asigurarea valabila la masina si totusi i-a incredintat-o baiatului nestiutor (fapta ilicita), nu se poate vorbi totusi pe acest rationament despre o raspundere civila delictuala pentru fapta proprie a parintelui si despre un prejudiciu previzibil? va multumesc inca o data
Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. Problema este ca persoana respectiva nu avea asigurare valabila la masina, iar paguba mea personala este de 200 de mil. Masina era a tatalui sau. Intrebare mea este daca pot angaja raspunderea civila a parintelui avand in vedere faptul ca trebuia sa aiba cunostinta ca nu are asigurare valabila la masina si totusi i-a incredintat-o fiului sau sa o conduca? intreb asta deoarece simpla raspundere a baiatului (major, 24 ani) nu ma ajuta cu nimic, acesta fiind insolvabil.
Asa este, si pe langa acesta sotul supravietuitor va avea si un drept special, separat cu privire la mobilier si obiectele de uz casnic
Nu, cota sotului supravietuitor va fi aceeasi. impartirea pe linii la care cred ca vreti sa faceti dumneavoastra referire se aplica atunci cand colateralii privilegiati in concurs sunt fratii buni si fratii vitregi (uterini/consancvini)
Atitudinea dumneavoastra este de condamnat, iar toate criticile scrise aici sunt legitime! In ceea ce priveste sanctiunea puteti sa stati linistit dupa parerea mea, sigur va fi una cu suspendarea executarii pedepsei.
Dumneavoastra nu aveti nicio obligatie legala in acest caz. Trebuie sa asteptati
Este tot dreptul dumneavoastra de a contesta procesul verbal de contraventie! Problema care se pune e putin mai delicata, dumneavoastra sustineti ca nu vi s-a comunicat o copie de pe aceasta la data constatarii contraventiei, ci la data de 1-08-2013.
OG 2/2001 privind regimul contraventiilor prevede ca "impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia". Problema care subzista este referitoare la inceputul curgerii termenului de prescriptie, iar in acest caz as putea aprecia ca inca mai sunteti in termen.
In ceea ce priveste problema martorilor, aceasta interdictie de care vorbiti dumneavoastra este proprie dreptului penal. In ceea ce priveste cotraventionalul niciun act normativ nu vorbeste despre incidenta acesteia si in aceasta ramura, de aceea consider ca este legal trecut ca martor vecinul dumneavoastra.
Paratul este de rea credinta, imbunatatirile au o valoare destul de mare, imobilul in stare lui initiala era impropriu pt orice folosinta, imbunatarile au fost facute de catre parat in interesul lui personal pt a se putea servi de imobil. S-a solicitat un raport de expertiza, iar doamna expert, culmea nu stie pt care dintre cele doua variante sa opteze, noi am incercat sa ii sugeram una dintre ele, dar evident decizia este a dumneai! Eu personal am cautat ceva jurisprundeta relevanta dar nu am gasit nimic