avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contravaloare lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contravaloare lipsa de folosinta

Contravaloarea lipsei de folosinta a imobilului in cazul in care s-au efectuat imbunatatiri asupra acestuia de catre parat se calculeaza la valoarea initiala sau la valoarea imobilului care rezulta dupa imbunatatiri?
Cel mai recent răspuns: RazvanAlexandru , utilizator 12:25, 7 August 2013
In mod evident.. si logic.. la valoare initiala!

paratul are teoretic un drept de retentie pentru imbunatatirile aduse! Ar fi ilogic ca el sa plateasca contravaloarea folosintei pentru imbunatatirile ce ii apartin.

Speta trebuie dezvoltata... paratul este de buna sau rea-credinta?!?
Care ar fi contravaloarea acestor imbunatatiri,cine o stabileste,cui folosesc sau mai bine zis in iteresul cui au fost facute si evident si cele pe care le mentionati in legatura cu buna sau reaua credinta?
Paratul este de rea credinta, imbunatatirile au o valoare destul de mare, imobilul in stare lui initiala era impropriu pt orice folosinta, imbunatarile au fost facute de catre parat in interesul lui personal pt a se putea servi de imobil. S-a solicitat un raport de expertiza, iar doamna expert, culmea nu stie pt care dintre cele doua variante sa opteze, noi am incercat sa ii sugeram una dintre ele, dar evident decizia este a dumneai! Eu personal am cautat ceva jurisprundeta relevanta dar nu am gasit nimic
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
RazvanAlexandru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare cu drept de retentie si plata lunara a chiriei pana la solutionarea definitiva si irevocabila. cum sa procedez ? apk apk Buna ziua, am nevoie de un sfat competent. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie : sunt parat intr- un proces de evacuare , instanta a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez de la parati contravaloarea uzurii bunului meu? proces_ro proces_ro In anii 2005, 2006 au fost facute renovari in locuinta mea de catre cei cu care ma aflu in prezent in process (paratii), care au incheiat 3 contracte de ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 drept de retentie mobexport mobexport Buna seara Cred ca sunteti obisniuti cu intrebari de genul acesta avand in vedere faptul ca au expirat contractele incheiate conf. O.U.G. 40/1999 respectiv ... (vezi toată discuția)