Contravaloarea lipsei de folosinta a imobilului in cazul in care s-au efectuat imbunatatiri asupra acestuia de catre parat se calculeaza la valoarea initiala sau la valoarea imobilului care rezulta dupa imbunatatiri?
paratul are teoretic un drept de retentie pentru imbunatatirile aduse! Ar fi ilogic ca el sa plateasca contravaloarea folosintei pentru imbunatatirile ce ii apartin.
Speta trebuie dezvoltata... paratul este de buna sau rea-credinta?!?
Care ar fi contravaloarea acestor imbunatatiri,cine o stabileste,cui folosesc sau mai bine zis in iteresul cui au fost facute si evident si cele pe care le mentionati in legatura cu buna sau reaua credinta?
Paratul este de rea credinta, imbunatatirile au o valoare destul de mare, imobilul in stare lui initiala era impropriu pt orice folosinta, imbunatarile au fost facute de catre parat in interesul lui personal pt a se putea servi de imobil. S-a solicitat un raport de expertiza, iar doamna expert, culmea nu stie pt care dintre cele doua variante sa opteze, noi am incercat sa ii sugeram una dintre ele, dar evident decizia este a dumneai! Eu personal am cautat ceva jurisprundeta relevanta dar nu am gasit nimic