avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001 drept de retentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001 drept de retentie

Buna seara
Cred ca sunteti obisniuti cu intrebari de genul acesta avand in vedere faptul ca au expirat contractele incheiate conf. O.U.G. 40/1999 respectiv 8/2004.
Chiriasii unui imobil restituit in natura fostilor proprietari deschid actiune instanta pentru imbunatatirile aduse imobilului si drept de retentie.Mentionez ca imobilul a fost preluat fara titlu valabil.
In Legea 10/2001 Art. 49 lit. 3 scrie ca in acest caz obligatia de despagubire revine statului sau unitatii detinatoare. Sa inteleg ca pot invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a proprietarilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 15:52, 9 Mai 2009
Statul erijat in proprietar are obligatia de a garnata linistita folosinta si eventuale imbunatatiri care au adus un spor de valoare imobilului inchiriat, insa proprietarii nu pot fi absolut exonerati de orice obligatia, chiar daca formularea textului ii exclude de la raspunderea pentru eventuale imbunatiri caci dreptul de retentie are strinsa legatura cu bunul revendicat si nu se poate spune ca nu au nici o legatura cu bunul pentru a nu avea calitate procesuala pasiva
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca totusi va trebui sa ma judec cu chiriasii pt. drept de retentie? Ei nu au cerut aprobare pentru imbunatatiri.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare dosar vichi_90 vichi_90 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in aprilie 2009 au expirat contractele chiriasilor din imobilul ce ne-a fost retrocedat in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Chiar este posibil asa ceva?????? hopeless1 hopeless1 buna ziua!_sunt taaare ndignata. azi dupa 2 amanari ale pronuntarii mi s-a respins actiunea n totalitate. biectivul principal era EVACUAREA unor persoane ... (vezi toată discuția)
Daune fcamy fcamy Ma confrunt cu urmatoarea problema: M-am judecat cu un chirias pentru a-i plati acestuia imbunatarile aduse imobilului. Mentionez ca aceste imbunatatiri ... (vezi toată discuția)