avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiar este POSIBIL asa ceva??????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiar este POSIBIL asa ceva??????

buna ziua!_sunt taaare ndignata. azi dupa 2 amanari ale pronuntarii mi s-a respins actiunea n totalitate.
biectivul principal era EVACUAREA unor persoane dintr-un imobil al unchiului meu pe care eu il reprezentam. din 2008 dupa ce partea adversa a depus o cerere reconventionala cu drept de retentie a imobilului, dupa nu stiu cate expertize si amanari si etc. etc. am ramas indignata ca la ultimul termen partea adversa a cerut neadmiterea actiunii pe exceptia "inadmisibilitatii" cum ca nu trebuia sa fac EVACUAREA ci REVENDICARE!!!!!!CUM ASA? :Oeu nu mai inteleg nimic.si uite cum verdictul a fost chiar asa "respinge actiunea completa". ce inseamna asta? de ce nu mi-a respins-o de la inceput? adica dupa ce se facura atatea expertize, se platira taxe de timbru si atatea cele acum mi se respinge EVACUAREA?acum eu ce sa inteleg? ca instanta ii lasa pe "unii" sa stea intr-un imobil care este proprietatea altcuiva, sau cum? si ca acum trebuie sa fac actiune in revendicare la care va trebui sa platesc taxa la valoare. adica proprietarul cu acte in regula trebuie sa plateasca taxa pentru imobilul lui personal doar ca sa-i de afar de acolo pe unii care nu au nici un act concret care sa le permita sa stea efectiv acolo.are dreptate instanta in acest caz? actiunea in revendicare nu e aceea cand nu se stie clar si concret cine e de fapt proprietarul???deja sunt foarte zapacita si foarte confuza. nu mai stiu ce sa mai cred.ba rog mult de tot poate ma lamuriti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 17:51, 21 Octombrie 2010
se apeleaza la actiunea in revendicare atunci cand ai proprietatea dar nu ai posesia , ca in cazul dvs.
trebuie sa intentati posesorului o actiune in revendicare si ca actiune accesorie o cerere in evacuare. Daca se admite revendicare sa se admita si evacuarea posesorilor actuali.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
Asteptati sa primiti motivarea insatntei si o sa vedeti cum si unde ati gresit in alegerea obiectului cauzei.
La o prima vedere, as putea spune ca daca nu au existat raporturi de locatiune intre parti, posibil ca motivele respingerii actiunii dvs. de evacuare sa fie corecte/legale si va spun acest lucru, cu riscul de a va dezamagi.
Tema s-a mai discutat, dealtfel :)
www.avocatnet.ro/content/for...
ok. am inteles in mare ca mai citi despre evacuare si pe net dar...avocatul nu putea sa-mi spuna de acum 2ani acest lucru? ca stia toate datele problemei. plus de asta daca mi s-a respins aceasta Evacuare dupa eventualul proces de revendicare Evacuarea nu va intra sub autoritatea lucrului judecat? din moment ce mi s-a respins acum, deci a fost judecata o data!?
plus de asta in actiunea in revendicare este posibil iara domnii parati sa vina cu tot felul de cereri reconventionale si pretentii ca in acesta si solicitatrea de noi experti etc. etc.?
Nu este autoritate de lucru judecat, pt ca vi s-a respins in temeiul lipsei calitatii procesuale active, pe care, dupa hot. jud. obtinuta dupa revendicare, o veti acoperi.
sa inteleg asa in mare ca de fapt actiunea in evacuare se impunea numai daca cel care statea acolo era chirias si ca actiunea in revendicare daca este orice altceva in afara de chirias?
ciudata treaba!
eu proprietar cu acte in regula sa trebuiasca sa-mi revendic bunul meu propriu pentru care am dat o data bani pe el mai trebuie sa mai platesc alte taxe catre stat pentru valoarea pe care am platit-o. frumos!!! n-am ce zice. legile lu' peste!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg de ce evacuarea nu este posibila si instanta ma "obliga" la revendicare hopeless1 hopeless1 _chiar nu inteleg de ce s-a respins evacuarea _situatia e cam asa: __in 2002 s-a incheiat un antecontract de v-c intre unchiul meu si domnii X care ... (vezi toată discuția)
Mai am vreo sansa in apel? hopeless1 hopeless1 __dupa cum povesteam am avut un proces de vreo 2ani pe EVACUAREA care dupa tot felul de expertyize si etc. etc. la ultimul termen s-a ridicat din partea ... (vezi toată discuția)
Exceptia de inadmisibilitate. cand se accepta? hopeless1 hopeless1 buna ziua! azi am avut iarasi termen intr-un dosar prin care ma judeca inca din 2008 si a dat D-umnezeu sa se cam termine. dar am ramas cam in dubii cand ... (vezi toată discuția)