avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia de inadmisibilitate. cand se accepta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia de inadmisibilitate. cand se accepta?

buna ziua!

azi am avut iarasi termen intr-un dosar prin care ma judeca inca din 2008 si a dat D-umnezeu sa se cam termine.
dar am ramas cam in dubii cand avocatul mi-a zis ca acum in ultima sedinta avocatul partii adverse a adus in discutie o exceptie de inadmisibilitate.

adica procesul este de evacuare efectiv dar partea adversa a facut in acest proces o cerere reconventionala unde cerea bani si dreptul de retentie. acum la urma vazand ca expertiza nu le-a fost in favoare si ca in ciuda argumetelor judecatoarea nu le-a mai acceptat alte si alte exceptii au cerut in ultima faza instaneti sa se pronunte pe exceptia de inadmisibilitate e evacuarii ca trebuia de fapt sa fac actiune in revendicare si nu evacuare.

eu una nu mai inteleg nimic.
dupa ce ca azi mi-au venit cica cu o propunere de stingere a litigiului dupa 4ani de tribunale deplorabila, vazand ca nimic nu le iese cum si-ar fi dorit, la urma mai venira si cu treaba asta.

este vreo sansa ca instanta sa le-o accepte?
cum adica ar fi trebuit actiune in revendicare? de ce? evacuarea eu o consider normala si fireasca atunci cand un imobil nu-ti apartine si vrei ca cel ce sta sa fie dat afara!!! :stunned:

va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 16:29, 6 Octombrie 2010
In momentul in care inaintez o actiune in revendicare solicit instantei sa mi se recunoasca dreptul de proprietate, solicit sa mi se constate si consolideze acest drept in concurs cu un posesor neproprietar.
Se pune in discutie insasi existenta dreptului de proprietate, ori, in cazul actiunii intentata de dvs, evacuarea paratului, nu se doreste decat de a se restitui unul dintre atributele dreptului, respectiv posesia.
Dreptul in sine nu este sub semnul intrebarii.

Cine are castig de cauza in actiunea in revendicare, castiga definitiv si in ce priveste posesia, pe cand cel ce castiga actiunea posesorie are doar un castig provizoriu ce poate sa il piarda ulterior daca judecandu-se in petitoriu, se va admite actiunea reclamantului

Evacuarea este o masura silita.
Evacuarea este si o consecinta a actiunii in revendicare.
Chiar daca se urmareste numai evacuarea, consider ca, pe fond, se stabileste si calitatea de proprietar al celui care solicita evacuarea.

Inadmisibilitatea vizeaza alte aspecte, respectiv cererea adresata instantei nu e de competenta instantelor de judecata, nu a fost respectata procedura prealabila administrativa, e.t.c.

Exemplu de admitere a exceptiei:

Referitor la excepţia inadmisibilităţii acţiunii, instanţa a reţinut că este întemeiată pentru că acţiunea întemeiată pe îmbogăţirea fără justă cauză ce poate fi exercitată numai în condiţiile în care nu mai există nici o altă acţiune în justiţie pentru valorificarea dreptului; or, în speţă, între reclamantă şi pârâtul X există un contract de mandat, şi, deci, reclamanta are la îndemână exercitarea acţiunii izvorând din contractul de mandat.

In concluzie, pot formula o actiune in evacuarea paratului in speta, ar fi fost inadmisibila eventual revendicarea bunului in conditiile in care un alt raport juridic (contractual de ex.) imi permitea sa solicit restituirea bunului prin alta actiune, proprie respectivului raport juridic.

Mai mult, inadmisibilitatea actiunii nu este data de titlul cererii introductive, instanta califica actiunea si administreaza probatoriul in consecinta.
O actiune posesorie se poate transforma intr-o actiune petitorie fara niciun impediment, nu inseamna ca actiunea initiala va fi calificata drept inadmisibila.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
wow.
incerc sa nu-mi prind...urechile si ochii...
cat de cat am cam inteles la min. de cunsotinte juridice pe care sa zicem ca le-as poseda :P dar actiunea in revendicare ar fi de fapt atunci cand nu ai un titlu concret de proprietate,nu? ori acesta existand actiunea in revendicare ar fi inutila si atunci din moment ce eu sunt proprietarul cu acte in regula si paratul nu vrea sa-mi iasa din imobil neavand nici un fel de contract cu mine, nu e corecta evacuarea? deci sa inteleg ca aceasta ultima incercare cam ca toate ale lor de pana acum este doar...si va ramane o incercare disperata pe care instanta mai mult ca sigur nu ar putea-o admite din moment ce exista un titlu clar de proprietate, nu?
va multumesc!
stati linistita, instanta va respinge exceptia de inadmisibilitate invocata de partea adversa.
=D> he. he. sa speram. :pleasantry: ca de peste 2ani am avut o judecatoare care...prea bayea la ochi acum e alta care se pare ca ar tine cu...ceea ce e drept.

multumesc!
sunt mereu pusa pe jar. cel putin asa n-o sa am probleme cu inima :) ca face "fitness" de fiecare data cu oamenii astia prin tribunal.
sa vedem peste 7 zile ;)

numai bine tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune revendicare si evacuare av.danabuzgau av.danabuzgau buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.: in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare imobiliara calandrino calandrino Am sansa de castig intr-o [b]actiune in revendicare intentata impotriva sotului din apartamentul proprietate personala[/b](fac mentiunea ca [b]bunul este ... (vezi toată discuția)
Chiar este posibil asa ceva?????? hopeless1 hopeless1 buna ziua!_sunt taaare ndignata. azi dupa 2 amanari ale pronuntarii mi s-a respins actiunea n totalitate. biectivul principal era EVACUAREA unor persoane ... (vezi toată discuția)