avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate alinaGruia

Activitate alinaGruia

Buna ziua,
Sunt insarcinatata in 14 saptamani si angajatorul la care lucrez nu-si indeplineste obligatiile contractuale si anume: orele peste program pe care sustine in contract ca sunt platite, salariul nu se primeste la data stabilita si mai mult de atat saptamana trecuta m-a tinut peste program toata noaptea pana la 6 dimineata, este agresiva verbal,(cu altii este agresiva si fizic) ma jigneste spunandu-mi obraznica, prost crescuta, ca sunt in curtea ei si trebuie sa fac ce mi se spune si creaza mereu tensiuni care imi pot pune in pericol viata copilului. In data de 28/03.2014 am plecat de la servici deoarece am avut dureri de burta din cauza tipetelor din motive gasite de dansa, eu nefiind responsabila de proiectul. Este foarte serios si nu mai pot tolerata un astfel de comportament. Spuneti=mi ce trebuie sa fac pentru a lucra in niste conditii de munca normale, intr-un mediu adecvat, in care sa nu existe astfel de teorizari. Un lucru foarte ciudat este ca foarte multi angajati isi dau demisia dupa prima luna, sau chiar mai devreme. Este clar ca in comportamentul angajatorului se petrece ceva straniu . As vrea sa puteti face ceva sau macar sa-mi dati un raspuns cu cea as putea face eu. Va multumesc si astept cu nerabdare un semn din partea dumneavoastra.
Răspuns la discuția Concediere/ preaviz verbal
Buna ziua,

Revin cu alte nelamuriri din acest sediu si va rog din suflet sa-mi raspundeti pentru ca nu am cu cine altcineva sa ma consult.

Pe data de 5 mi-am dat demisia cu preaviz de 20 de zile lucratoare(pe 30 ale lunii imi inchei preavizul). Noi in acest sediu nu avem contabil iar ca angajat nu ai cu cine sa te consulti pe o problema de genul, decat cu directorul. In dimineata in care mi-am dat demisia a refuzat sa ma primeasva in birou drept urmare i-am trimis demisia scanata pe mail. Din ziua aceea refuza sa ma primeasca in birou pentru a discuta despre inregistrarea demisiei.
Intrebare: daca pana in momentul acesta nu mi-a dat nici un numar de inregistrare risc sa nu fiu in preaviz si sa nu pot pleca de aici? Cum trebuie sa procedez sa pot pleca de aici cand este mentionat in cererea de demisie?

Va multumesc si astept raspuns din partea dumneavoastra.

Buna ziua,

Mi-am dat demisia cu preaviz de 20 de zile lucratoare in urma cu 2 zile. Am trimis-o pe mail scanata si am inaintat-o si fizic. In cat timp de la inaintarea demisiei trebuie sa primesc un raspuns cu faptul ca mi-a fost inregistrata de catre angajator? sau Trebuie sa primesc un raspuns de la angajator cum ca mi-a inregistrat demisia?

Multumesc frumos
Am inteles. Multumesc frumos!
In acest sediu sunt nereguli foarte mari, se sta peste program, se vine sambata si nu sunt platite orele extra . Zilele de salariu nu sunt respectata, sunt mereu intarzieri. Angajatii sunt tineri, nu-si cunosc drepturile, drept pentru care ne exploateaza pe toti si cand incerc sa-mi spun parerea devine agresiva verbal, amenintand cu faptul ca-mi modifica contractul si vorbeste cu avocatii. Obisnuieste sa taie din salarii pentru atributii care depasesc fisa postului. As vrea sa fac ceva in privinta asta. Ce trebuie sa am la mana pentru a face o reclamatie ITM-ului? Va aduc in vedere faptul ca anul trecut pe postul meu au fost 4 oameni, care nu au rezistat psihic.
Contractul este pe perioada de 1 an si se termina in ianuarie 2014.
Va multumesc frumos! Nu ramane decat sa astept preavizul in scris. Problema este ca o colega a fost anuntata la fel acum cateva luni si timp de o saptamana a tot fost amanata cu o discutie pe acest subiect, iar intr-un final nu a existat nici un preaviz. Este corect, legal un astfel de comportament din partea angajatorului? Eu nu vreau sa stau in emotii si stres atat timp. Astazi, mi s-a spus ca am sa fiu anuntata in scris, iar cand am intrebat cand am sa fiu anuntata, mi s-a spus ca am sa fiu anuntata in scris, adica nimic concret. Este normal?
buna ziua,
In data de 26.07.2013 am fost anuntata verbal cum ca din ziua aia am intrat in preaviz. Am contract pe perioada determinata de 1 an. nici pana astazi 29.07.2013 nu am primit nimic in scris in acest sens. Nu mi se pare normal ca un angajator sa se joace cu emotiile angajatului. vreau sa stiu cum pot sa procedez. Astazi am aflat ca propgramul de lucru in preaviz este la fel ca in contract, adica de 8 ore/zi.Este adevara?ce trebuie sa fac? va rog frumos sa-mi raspundeti!Multumesc!