avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Activitate vanillaa

Activitate vanillaa

Va rog nu stie nimeni sa ma indrume ce sa fac?
Buna ziua. De o perioada s-a mutat la noi in vecinatate un vecin al carui comportament ne induce frica tuturor vecinilor.
De cateva ori pe an intra in sevraj sau ceva de genul deoarece bea si incepe sa isi sparga geamurile la casa sau sa ameninte ca ne da foc. Frica ca poti sa arzi parca paleste in fata infectiei cu SIDA.
Acest individ, se automutileaza pana sa intervina autoritatile , iar autoriatile nu il ating tocmai pentru a nu se infecta. Nu stim daca este sub tratament pentru ca cei ce il au in grija nu vor sa discute nici cu noi nici cu autoritatile. Singurul lucru pe care il fac acesti vecini este sa tipe sa nu il atingem. Am inteles ca exista si ,,o scuza” printre acesti infractori- infectia cu SIDA tocmai pt a scapa fara pedepse.
Problema mea este ca dupa ce il prind autoritatile il tin 2-3 zile in spitale de psihiatrie dupa care ii dau din nou drumul pe strada.
Ingrijorarea mea e urmatoaea- ce am putea face sa nu mai traim cu acest individ in jurul nostru.Cosmarul nostru este ca intr-o zi se automutileaza si ne infecteaza pe cei care ne prinde in jurul lui. Abia acum cateva zile si-a turnat benzina pe el si in curte si a amenintat ca isi da foc. Nu exista nici o solutie? ce am putea face?
Buna ziua. Am o problema cu un credit de nevoi personale de la ING.
Vecina care a luat acest credit nu a girat cu nimic, iar rate a platit 2 ani dupa care nu a mai avut posibilitatea, sau nu a vrut(nu garantez pt nimeni).
De 2 saptamani tot primeste prin posta instiintari de plata si amenintari cu executare silita.
Ultima data a primit o hartie de la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA a judetului Ilfov. Mentionez ca toate greseslile de scriere din document sunt copiate cu exactitate,iar unde nu este completat sau scris am specificat in paranteze. Nu am cum sascanez documentul. Era mai usor.
Documentul arata cam asa:

OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA ILFOV
DOSAR NR:......(este completat nr dosarului si data)
INCHEIERE Nr: (este scris nr)

Registrator: (numele acestuia)
Asistent-resgistrator: (numele acestuia)

Asupra cererii introduse de: (este completat cu numele unei persoane fizice-cred ca e recuperatorul), domiciliat in .....(nu este completat), privind
in cartea funciara ,in baza : SOMATIE DIN DOSAR NR:(este completat nr unui dosar)
vazand referatul asistentul-registrator, in sensul ca nu exista piedici la inscriere,fiind indeplinite conditiile prevazute la art:48 din Legea nr. 7/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, tariful achitat in suma de:___(nu scrie nimic) cu chitanta nr: OP/2014 pentru serviciu de publicitate imobiliara cu codul nr: __(nu este completat nimic)__

DISPUNE:
Admiterea cererii cu privire la imobilul:
IMOBIL SITUAT IN (sunt completate strada si nr)
inscris in cartea funciara nr: __(nu scrie nimic) a (localitatii) unitatii administrative -teritoriale (numele localitatii) cu nr. cadastral _____(nu scrie nimic) in proprietatea lui: (numele proprietarului este completat) de sub B, si sa se inscrie:
Se noteaza urmarirea imobilului pentru suma de 24.600,00 lei la cererea creditorului ING BANK AMSTERDAM -SUC. BUCURESTI
cu titlu de drept de ______(nu scrie nimic) in cota ____(nu scrie nimic)
in favoarea: (nu scrie nimic)
Prezenta se va comunica
(Aici este trecut numele acelei persoane fizice-recuperator);
Cu drept de reexaminare/plangere in termen de 15 zile de la comunicare , care se depune la Birou de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buftea/ judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul, se inscrie in cartea funciara si se solutioneaza de catre registratorul-sef/instanta judecatoreasca competenta.
Solutionata la data de ( scire data)

Registrator: (are o semnatura, stampila si data) Asistent -registrator:
(are o semnatura, stampila)

Asa arata documentul. Terenul pe care este amplasat respectivul imobil, este primit in concesiune pe o perioada de 49 de ani de la primarie.
Inainte sa primeasca acest document vecina mea a primit o vizita de la un individ care zicea ca ii va lua casa, si ii facea poze de afara de pe strada, apoi a primit acest document saptamana trecuta.
Ce vrea sa zica de fapt acest act (pe intelesul nostru) si ce se poate intampla?

Buna ziua. Am 2 mari nelamuriri.
In prezent locuiesc pe un teren concesionat primit de la primarie in baza legii 15/2003 din comuna Chiajna , judetul Ilfov.
Terenul a fost dat in concesiune, dar de 2 ani primaria spune ca este in litigiu cu primaria sectorului 6.
Problema este ca in cateva luni imi expira buletinul, iar cei de la primarie nu vor sa ofere nici o adeverinta sau orice fel de act care sa ateste ca locuiesc la aceasta adresa. Mentionez ca detin doar procesul verbal de punere in posesie si proiectul planului parcelar in copie. Orice alt act as fi solicitat dupa inceperea litigiului nu mi-a fost acordat si am primit drept raspuns ,, Nu se poate, suntem in litigiu, asteptati sa se incheie''. Aceasta situatie tine de 2 ani de zile. Buletinul meu este la adresa veche, adresa care acum nu mai exista. Ei spun ca nu imi pot oferi absolut nici un act legal precum certificat de urbanism, sau acte pentru construirea imobilului precum si pentru bransarea la energie electrica. Mai pe scurt stam in ,,aer''.
Intrebarea mea este cum as putea sa-mi schimb buletinul si daca este suficient procesul verbal de punere in posesie?

A doua problema: Parintii sotiei mele detin un S.C cu sediul in alt judet. Doresc sa preiau administrarea societatii si sa ii schimb sediul pe acest teren unde locuiesc acum. Este posibil sa fac asta doar cu acel proces verbal de punere in posesie ? Ce ma puteti indruma sa fac in ambele cazuri?
Va multumesc anticipat
Buna ziua, dupa lungi cautari pe internet si lungi discutii cu persoane care au mai trecut prin aceeasi problema,am ajuns aici.
Vecinii mei ma termina psihic si nu stiu ce solutie mai pot sa gasesc in situatia mea. Ca sa fiu inteleasa va voi explica mai jos de ce am ajuns sa cer ajutor aici.
In 2007 sotul meu a primit in concesiune un teren. Din cauza situatiei finainciare deloc usoare inca nu am reusit sa construim nimic stabil. Locuim intr-o casa din lemn, nu e constructie permanenta,iar langa noi sta o familie de romi si acestia la randul lor pe un teren concesionat. Mentionez ca terenurile au 300mp, iar in curtea vecina stau nici mai mult nici mai putin de 13 suflete. Nu am deranjat niciodata pe nimeni cu absolut nimic,eu sunt acasa toata ziua, sotul la munca si singura care face oarecum galagie in curtea mea e o catelusa.
De 3 ani de cand suntem aici am tot incercat sa le spunem cu frumosul sa inceteze cu muzica, sa nu mai construiasca magazii si wc-uri rustice langa linia hotarului, sa nu mai tipe/injure/joace jocuri de noroc macar in sfintele ore de liniste sau duminica dimineata,dar nu s-a intamplat nimic. Au zis ca noi si au facut ca ei.
La politie mi-e teama oarecum sa apelez deoarece neavand inca actele permanente ale constructiei,nici eu nici sotul nu ne-am facut mutatia aici.
Stiu ca pentru unii suna absurd ce zic, dar doar cineva care a fost in situatia mea poate sa inteleaga prin ce trec.,,Ajutorul'' primit de la politie imi poate face mai mult rau,mentionez inca odata sunt 13 romi violenti cand beau( asta insemnand zi de zi). Am inregistrari vocale cu amenintarile si injuraturile /scandalurile ce se petrec acolo zi de zi.
Cu cat tine situatia asta mai mult ,sunt convinsa ca se v-a ajunge la lucruri mai grave si mai violente deoarece fiecare om are o limita.
Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati sa pot rezolva aceasta problema.
Nu am unde sa ma mut,iar de vandut aici nu se poate vinde nimic.

Va multumesc anticipat