avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urmarire imobil?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urmarire imobil?

Buna ziua. Am o problema cu un credit de nevoi personale de la ING.
Vecina care a luat acest credit nu a girat cu nimic, iar rate a platit 2 ani dupa care nu a mai avut posibilitatea, sau nu a vrut(nu garantez pt nimeni).
De 2 saptamani tot primeste prin posta instiintari de plata si amenintari cu executare silita.
Ultima data a primit o hartie de la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA a judetului Ilfov. Mentionez ca toate greseslile de scriere din document sunt copiate cu exactitate,iar unde nu este completat sau scris am specificat in paranteze. Nu am cum sascanez documentul. Era mai usor.
Documentul arata cam asa:

OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA ILFOV
DOSAR NR:......(este completat nr dosarului si data)
INCHEIERE Nr: (este scris nr)

Registrator: (numele acestuia)
Asistent-resgistrator: (numele acestuia)

Asupra cererii introduse de: (este completat cu numele unei persoane fizice-cred ca e recuperatorul), domiciliat in .....(nu este completat), privind
in cartea funciara ,in baza : SOMATIE DIN DOSAR NR:(este completat nr unui dosar)
vazand referatul asistentul-registrator, in sensul ca nu exista piedici la inscriere,fiind indeplinite conditiile prevazute la art:48 din Legea nr. 7/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, tariful achitat in suma de:___(nu scrie nimic) cu chitanta nr: OP/2014 pentru serviciu de publicitate imobiliara cu codul nr: __(nu este completat nimic)__

DISPUNE:
Admiterea cererii cu privire la imobilul:
IMOBIL SITUAT IN (sunt completate strada si nr)
inscris in cartea funciara nr: __(nu scrie nimic) a (localitatii) unitatii administrative -teritoriale (numele localitatii) cu nr. cadastral _____(nu scrie nimic) in proprietatea lui: (numele proprietarului este completat) de sub B, si sa se inscrie:
Se noteaza urmarirea imobilului pentru suma de 24.600,00 lei la cererea creditorului ING BANK AMSTERDAM -SUC. BUCURESTI
cu titlu de drept de ______(nu scrie nimic) in cota ____(nu scrie nimic)
in favoarea: (nu scrie nimic)
Prezenta se va comunica
(Aici este trecut numele acelei persoane fizice-recuperator);
Cu drept de reexaminare/plangere in termen de 15 zile de la comunicare , care se depune la Birou de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buftea/ judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul, se inscrie in cartea funciara si se solutioneaza de catre registratorul-sef/instanta judecatoreasca competenta.
Solutionata la data de ( scire data)

Registrator: (are o semnatura, stampila si data) Asistent -registrator:
(are o semnatura, stampila)

Asa arata documentul. Terenul pe care este amplasat respectivul imobil, este primit in concesiune pe o perioada de 49 de ani de la primarie.
Inainte sa primeasca acest document vecina mea a primit o vizita de la un individ care zicea ca ii va lua casa, si ii facea poze de afara de pe strada, apoi a primit acest document saptamana trecuta.
Ce vrea sa zica de fapt acest act (pe intelesul nostru) si ce se poate intampla?

Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 12:09, 21 Iulie 2014
doar s-a inscris in cartea funciara debitul avut, asta inseamna ca vecina dvs daca vrea sa vanda va avea nevoie de acordul creditorului inscris in CF sau acesta va putea cere creditul sau de la cel care a cumparat stiind ca este in garantie.....este deocamdata doar pentru opozabilitate fata de terti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare in cartea funciara alexcata alexcata Buna ziua, Nu am timp momentan sa ma duc la oficiul de cadastru sa-i intreb exact ce reprezinta cererea primita, pun aici o parte din cerere poate ma puteti ... (vezi toată discuția)
in ce situatii se pune sechestru pe imobil irinaflorentina irinaflorentina Va rog ajutai sa inteleg, mentionez ca nu avem nici un fel de rate la banci, nicila casa, nici la masina, nici alte credite, nici nu am girat pe nimeni, doar ... (vezi toată discuția)
Extras c.f. stefan pop stefan pop buna ziua,va rog daca poate cineva sa explice in ce categorie de acte se poate incadra un extras cf.emis in 1992 de notariatul de stat,are stampila ... (vezi toată discuția)