avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor! Nu gasesc o solutie cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor! Nu gasesc o solutie cu vecinii

Buna ziua, dupa lungi cautari pe internet si lungi discutii cu persoane care au mai trecut prin aceeasi problema,am ajuns aici.
Vecinii mei ma termina psihic si nu stiu ce solutie mai pot sa gasesc in situatia mea. Ca sa fiu inteleasa va voi explica mai jos de ce am ajuns sa cer ajutor aici.
In 2007 sotul meu a primit in concesiune un teren. Din cauza situatiei finainciare deloc usoare inca nu am reusit sa construim nimic stabil. Locuim intr-o casa din lemn, nu e constructie permanenta,iar langa noi sta o familie de romi si acestia la randul lor pe un teren concesionat. Mentionez ca terenurile au 300mp, iar in curtea vecina stau nici mai mult nici mai putin de 13 suflete. Nu am deranjat niciodata pe nimeni cu absolut nimic,eu sunt acasa toata ziua, sotul la munca si singura care face oarecum galagie in curtea mea e o catelusa.
De 3 ani de cand suntem aici am tot incercat sa le spunem cu frumosul sa inceteze cu muzica, sa nu mai construiasca magazii si wc-uri rustice langa linia hotarului, sa nu mai tipe/injure/joace jocuri de noroc macar in sfintele ore de liniste sau duminica dimineata,dar nu s-a intamplat nimic. Au zis ca noi si au facut ca ei.
La politie mi-e teama oarecum sa apelez deoarece neavand inca actele permanente ale constructiei,nici eu nici sotul nu ne-am facut mutatia aici.
Stiu ca pentru unii suna absurd ce zic, dar doar cineva care a fost in situatia mea poate sa inteleaga prin ce trec.,,Ajutorul'' primit de la politie imi poate face mai mult rau,mentionez inca odata sunt 13 romi violenti cand beau( asta insemnand zi de zi). Am inregistrari vocale cu amenintarile si injuraturile /scandalurile ce se petrec acolo zi de zi.
Cu cat tine situatia asta mai mult ,sunt convinsa ca se v-a ajunge la lucruri mai grave si mai violente deoarece fiecare om are o limita.
Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati sa pot rezolva aceasta problema.
Nu am unde sa ma mut,iar de vandut aici nu se poate vinde nimic.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:40, 30 Iulie 2013
Este o situatie delicata pe care daca amiabil nu o puteti solutiona ,ramane varianata apelarii la autoritati=politie,instanta de judecata
In conditiile in care nu intelegeti sa va impuneti,este greu sa va asigurati siguranta ,securitatea ,linistea
Analizati oportunitatea sesizarii oficiale a politiei responsabile pentru a atentiona vecinii dvs ca au obligatia sa respecte prevederile L nr 61/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri MirabelaAnca MirabelaAnca Am si eu nevoie de cateva sfaturi! Acum 3 zile ma aflam la tara in curtea mea si vorbeam cu fratele meu despre un vecin ( sa zicem barfa). De fapt il ... (vezi toată discuția)
Violenta verbala tiana_d201 tiana_d201 as dori f mult sa aflu cum pot sa scap de hartuirea verbala a mamei sotului meu. situatia este valabila si pentru sot,din 2008 trecand prin procese ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)