Am o SRL care are ca obiect de activitate CAEN 7490 si CAEN 8299. Vreau sa desfasor activitati de intermediere a vanzarii unor utilaje sau stocuri de marfa. Utilajele sau stocurile de marfa nu le inregistrez in contabilitatea proprie, prestez doar serviciul de: a gasi clientul, a-i prezenta produsele si conditiile contractuale de vanzare, a face procedurile de livrare(pe cheltuiala vanzatorului) etc. E necesar sa adaug CAEN 4619? Sau pot sa asimilez cu CAEN 8299? Multumesc!
Buna ziua., Un vecin a facut plangere impotriva mea, prin care m-a acuzat ca l-am amenintat cu moartea. A adus si 2 martori care pe parcursul cercetarilor si-au schimbat declaratiile. In urma cercetarilor am ajuns la calitatea de suspect. Procurorul a emis ordonanta de clasare a dosarului, iar in termenul de 20 de zile, acuzatorul nu a mai depus nici o plangere prin care sa conteste solutia din ordonanta.
Intrebare: pot sa ma constiutui parte civila si sa le cer despagubiri atat acuzatorului cat si martorilor? Am fost chemat de mai multe ori la Politie pentru audieri si consider ca reputatia mea a avut de suferit - sunt directorul unei societati comerciale..
Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri:
- spatiul a este inchiriat iar sala de haltere a aparut cu mult dupa ce m-am mutat eu in bloc. A functionat asa intotdeauna, fara acordul vecinilor. Daca au fost amendati pentru schimbarea destinatiei spatiului fara acordul vecinilor...inseamna ca nu indepkinescconditiie de functionare
- actiunea in instanta ar trebui facuta in contradictoriu cu cine?, doar cu proprietarul salii?, Instanta urmand sa decida daca functioneaza fara avize? Ar fi trebuit ca o autoritate sa-i dea acord de functionare. Si care sa poata sa-i si suspende dreptul de functionare. Inclin sa cred totusi ca Primaria si Politia Locala ar trebui sa decida daca poate functiona. Actiunea in instanta poate dura 2-3 ani.presupun ca trebuie si pusa in executare.
Multumesc!
Buna ziua,
Sub apartamentul in care locuiesc, este un spatiu comercial(din constructia blocului), in care isi desfasoara activitatea o sala de haltere. Este inutil sa descriu ca aceasta activitate imi afecteaza zilnic linistea.
Pana acum am facut urmatoarele demersuri:
- am sesizat Politia Locala - i-au amendat
- am sesizat Insp. de Stat in Constuctii - am insistat 6 luni, dupa care, i-au amendat pentru schimbarea destinatiei spatiului comercial in spatiu cu activitate sportiva(Legea 196/2018) cat si pentru ca au daramat un perete fara autorizatie
- am sesizat Primaria,, Directia de Sanatate Publica, ISU - acestia nu au constatat nimic in neregula, inainte de a-i amenda Insp de Stat in Constructii.
Chiar si dupa ce au fost amendati, acestia continua sa functioneze, desi ca sa intre in legalitate au nevoie de acordul meu pentru schimbarea destinatiei spatiului comercial(conf. Legii 196/2018), acord pe care nu-l vor avea niciodata..
Avand in vedere ca Insp de Stat in Constructii a constatat neregula, cine ar trebui sa le inchida activitatea ? Primaria spune ca nu ei au emis autorizatia de functionare si nu pot ei sa le suspende activitatea(nu stiu daca e asa).. Sa reiau sesizarile la DSV, ISU, Politie, si sa le semnalez ca functioneaza in ilegalitate?
Multumesc!
florin37
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Veti intalni astfel de costuri de credit la o mare parte a IFN urilor, unele dintre ele facand parte din grupuri bancare consacate pe piata: Unicredit, BRD, Atentie speciala la ifn-urile: Provident, iCredit, Feratum, TBI, etc.- costuri si clauze abuzive in contract, Insa, asa cum vi s-a raspuns, studiati conditiile de rambursare anticipata si totodata solicitati unei banci(nu ifn!!!) refinantarea. Veti constata cu surprindere ca la refinantare costurile pot fi de 8-12%, DAE.. Credius au puncte de lucru aproape in fiecare oras. Daca nu va descurcati cu site-ul lor, contactati aceate puncte de lucru sau sediul central pentru a va da o copie a contractului. Daca refuza, apelati la ANPC si sigur rezolvati problema. Deci, mergeti la banca pentru refinanare, cereti graficul de rambursare si socotiti cat platiti in plus la finalul perioadei de finantare. Daca va convine costul semnati contractul de refinantare. Succes!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Imi sunt foarte utile!
florin37 a scris:
Buna ziua,
Vreau sa cumpar un imobil detinut de societatea X SRL(nu SA!)
Societatea X are ca administrator/actionar majoritar pe Y SRL, aflata in insolventa.
Poate X SRL sa vanda imobilul fara acordul administratorului judiciar al lui Y SRL?
Unii notari mi-au spus ca nu, un notar:) mi-a spus ca da, se poate, dar trebuie sa existe un raport de evaluare a imobilului. Vanzatorul spune ca a facut astfel de tranzactii.
Imi puteti da, va rog o sugestie despre cum ar trebui sa se realizeze tranzactia?: cu acordul admin. judiciar sau doar in baza rap de evaluare.
Vreau sa cumpar un imobil detinut de societatea X SRL(nu SA!)
Societatea X are ca administrator/actionar majoritar pe Y SRL, aflata in insolventa.
Poate X SRL sa vanda imobilul fara acordul administratorului judiciar al lui Y SRL?
Unii notari mi-au spus ca nu, un notar:) mi-a spus ca da, se poate, dar trebuie sa existe un raport de evaluare a imobilului. Vanzatorul spune ca a facut astfel de tranzactii.
Imi puteti da, va rog o sugestie despre cum ar trebui sa se realizeze tranzactia?: cu acordul admin. judiciar sau doar in baza rap de evaluare.