avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Ionesco

Activitate Ionesco

Răspuns la discuția Anulare circuit turistic Toscana
În cazul în care totuși turistul solicită anulare

În cazul în care turistul dorește anulare, îl anunțăm că este invocată starea de forță majoră, aflându-ne în imposibilitatea de a returna sumele achitate. Totuși obligația noastră de a oferi vacanța va fi îndeplinită prin reprogramare, cu acordul furnizorului, atunci când starea de forță majoră încetează.

Menționăm că obligația noastră de a opera rezervările în numele turistului a fost îndeplinită, precum și faptul că am suportat costurile generate de aceasta, din comisionul aferent. Totodată, sumele serviciilor componente ale vacanței au fost deja transmise către furnizori, pentru a confirma serviciile comandate de turist și în numele lui. Pentru recuperarea lor ne așteptăm la procese de lungă durată, în instanțe de judecată, cu chemarea în garanție a furnizorilor printr-o procedură internațională, în care fiecare parte va invoca forța majoră pentru exonerarea de răspundere. Majoritatea furnizorilor nu se supun regulilor Uniunii Europene, ceea ce va face mult mai dificilă recuperarea sumelor deja achitate.

Propunem să colaborăm de urgență pentru reprogramări cu acordul furnizorilor pentru a reduce riscul de a pierde complet banii deja achitați.

Sfat! Evitati pe viitor CHristian Tour!
Ionut, te rog sa ma ajuti! Nu gasesc informarea despre care spuneai.

Ionut.ion a scris:

Atunci faceti o plangere catre autoritatile de mai sus.
Stiu ca a aparut si o informare oficiala pe acest subiect, poate cautati dvs. stirea ca eu sunt pe telefon...

Christian Tour Rezista! Nu da niciun ban!

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Invocati "forta majora' in cererea de anulare a circuitului.
Nu doresc sa va ajute, va puteti adresa ANPC si Autoritatii Nationale pentru Turism.
II puteti ameninta chiar cu chemarea in instanta.

Buna ziua!
Am platit 780 euro pentru mine si sotul meu , pentru un circuit in Toscana, Italia , cu plecarea pe 8.04.2020.
Am anuntat agentia ca din cauza epidemiei de coronavirus, dorim sa ne anulam excursia. Motivul este obiectiv, nu depinde de noi... Totusi, ei vor sa ne opreasca 60% din bani daca ne retragem pana pe 5 martie, sau 80% daca ne retragem dupa aceasta data... Este normal? Nu spun ca ii dorim integral...dar chiar asa, jaf la drumul mare? Se mai si lauda cu oferta pentru,, segnor voyage``

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Posibil caz de infidelitate
Conteaza cine are dreptate? Copilul are de pierdut si ii faceti viata iad cu certurile voastre!

Femeia poate face armonie in caminul ei... daca vrea... Cand vei ajunge la maturitate iti va parea rau ca nu ai avut intelepciunea de trece peste amanunte.

Fa razboi, umbla cu analize, fii imbufnata si va pleca. Cine iti da dreptul sa il privezi pe copilul tau de tata? Ce amintiri ii creezi?

Gelozia nu aduce nimic bun. Nimeni nu stapaneste pe nimeni. Crede-ma, am fost ca tine. Acum regret ca uneori am creat o atmosfera conflictuala pe acelasi subiect .

Nu am dorit sa te ofensez!

Dar sotul va fi si el coproprietar la garsoniera? Sau la asta nu v-ati gandit! Va preocupa doar apartamentul...
Răspuns la discuția Nepasare totala
Martonze a scris:

Din ceea ce relataţi, este posibil ca între dvs. şi soţul dvs. să fi apărut o terţă persoană, care i-a sucit minţile şi domnul este în dilemă, fiindcă îşi iubeşte copiii şi probabil şi pe dvs., dar e tentat de o aventură.
Eu vă sfătuiesc, ca femeie, să-i ignoraţi ieşirile, să vă schimbaţi dvs. anumite obiceiuri, în sensul să fiţi mai cochetă, să ieşiţi în oraş cu prietene şi copiii acestora, fără să-l invitaţi şi pe el, la fel, mergeţi în excursii , arătaţi-vă indiferentă faţă de el. Nu-i observaţi nepăsarea, nu-l chemaţi la psiholog, nu creaţi ceartă şi nu întreţineţi cearta. Poate omul are probleme şi de natură profesională, la serviciu, ascultaţi-l dacă vrea să se descarce.
Divorţul şi ceea ce urmează după este un calvar, ceea ce pătimiţi acum e parfum faţă de ce ar urma după un divorţ cu minori.

Are dreptate Martonze. E atat de usor sa capitulezi ! De ce sa plecati? Daca are pe cineva ii usurati situatia...

Daca vreti sa se schimbe el, incepeti cu schimbarea dv. ! Schimbati-va tonul cu care vorbiti, atitudinea si coafura... Fiti mai ,,pisicoasa'' si nu comandant de osti , povestiti ce progrese fac copiii in fiecare zi, rugati-l sa va ajute , sa iasa cu copiii in parc. Cand va vin vorbe grele ,,luati apa in gura"-
asa am primit eu un sfat de la un invatator in varsta.

Nu renuntati! Mai bine va schimbati - desi e mai greu... Va inteleg perfect dar daca il mai iubiti, luptati pentru familie. Copiii il iubesc neconditionat.
Răspuns la discuția Suplinire la clasele primare
Va rog frumos sa stergeti topicul acesta. Imi apartine si cred ca nu intereseaza pe nimeni.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Crescut de altii decat parintii
Priveste partea buna! Ai avut un camin ! Bunicii te-au iubit desi nu ti-au spus explicit...Puteai deduce din grija pe care ti-au purtat-o 18 ani...

De ce vor sa te alunge? Care este adevaratul motiv? Te porti urat cu bunica? Studiile le-ai terminat?
Era mai convenabil la Casa de copii?

Ai calculat vreodata cat ar costa sa tii un copil in scoala, sa il intretii, sa il educi, sa ii platesti netul, telefonul, abonamentul ,banii de buzunar , etc..? Crezi ca bunica a facut avere cu banii mamei tale? Nu , dragule...Tot cu tine i-a cheltuit... Nu mai spera sa primesti despagubiri ca te scoate si dator... Rusine sa gandesti asa!!!

Impaca-te cu ei, multumeste-le ca te-au crescut si spune-le ca stii ca nu le-a fost usor. Ei te iubesc si te vor ierta! Pentru traume, mergi la psihologul scolii la care ai invatat sau la un altul.

Iarta-i pe parintii tai ca sa poti sa treci senin prin viata... Vor ajunge la tine la batranete...

PS. Pana si nickul pe care ti l-ai ales arata cat esti de rebel... Dupa 20 de ani, vei gandi mai limpede... Va trece criza de identitate a adolescentului ...
Răspuns la discuția Suplinire la clasele primare
M-am lamurit! La plata cu ora se poate!