avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate BunicaMP

Activitate BunicaMP

Persoanele care nu locuiesc in tara, deci nu au calitatea de asigurat, trebuie să plătească CASS din chirie? Din legea sanatatii reiese clar ca nu, dar codul fiscal nu-i scuteste. În baza cărui temei?
Vă mulţumesc.

În urma decesului proprietarului suntem trei moştenitori. La capătul unui proces cu statul care a durat 17 ani urmează să fim puşi în posesie cu un teren. Unul dintre moştenitori, din motive personale, refuză să vină la semnarea actului de punere în posesie şi totodată refuză să semneze o împuternicire. Ce căi legale avem la dispoziţie ca să rezolvăm situaţia şi să intrăm în posesia terenului?
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Vreau să obţin duplicatul unui act care se află în arhiva unui notar care a decedat. Originalul mi-a fost furat (maşina spartă) şi numai în acel cabinet notarial în care s-a redactat actul exista actul original. Unde trebuie să mă adresez?
Vă mulţumesc.
Există vreun risc atunci când iei pe cineva în spaţiu?
Există articol de lege conform căruia bunicii pot solicita drept de întâlnire cu nepoţii? Fosta mea noră, în a cărui custodie sunt încredinţaţi minorii, mi-a spus că eu sunt legătură parentală şi ca atare timpul meu de contact cu copiii decurge din timpul acordat tatălui. Este aşa? Vă mulţumesc foarte mult.
În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii?