Deci ar trebui sa-mi deschid SRL? Marfa e din donatii si profitul donat la randul lui. Nu cred ca ma incadrez pentru SRL. Tocmai asta-i problema, nu stiu unde ma incadrez...ma puteti ajuta?
Buna ziua, as dori sa deschid un magazin caritabil, un spatiu mic inchiriat, unde lumea vine si doneaza practic orice doreste, iar obiectele sunt vandute la un pret mic. Din profit sunt ajutate familii nevoiase pe raza judetului in care locuiesc. Am fost la Registrul comertului si mi-au spus ca nu-i nici SRL nici PFA, ca mai repede e un ONG. Dar eu stiu ca ONG-ul e non-profit, ori eu as avea profit, din care as plati chiria pe spatiu si salariul vanzatorului. Va rog sa ma indrumati unde sa-l incadrez!
Buna dimineata!
Nelamurirea mea este: un Beneficiar din cadrul unui Centru de Plasament D.G.A.S.P.C. a implinit varsta de 18 ani, dar inca beneficiaza de servicii sociale, fiind abia in cls. a X-a - are el dreptul legal sa plece in vacante, deci sa paraseasca incinta Centrului, avand 18 ani impliniti? In conditiile in care Sefa de Centru il ameninta ca nu-l mai primeste inapoi daca pleaca.
Va multumesc!
E legal ca o femeie de 34 de ani, necasatorita, sa adopte un copil? Daca da, pot sa depun dosarul de adoptie oriunde in tara, sau doar in localitatea unde am resedinta legala? Pot lua copilul in UK dupa finalizarea adoptiei? Va multumesc!
Buna ziua! Doresc sa fiu tutore pentru un minor de 15 ani care are deja plasament la un centru, din luna august. Inainte a fost la alt centru, care vrea sa-l aduca inapoi la ei anul viitor. Pot eu, devenind tutorele copilului, sa decid ca el sa ramana la centrul actual? Am acest drept? De mentionat ca nu am nici un grad de rudenie cu copilul, sunt fostul asistent social care s-a ocupat de cazul lui. Va multumesc!