E legal ca o femeie de 34 de ani, necasatorita, sa adopte un copil? Daca da, pot sa depun dosarul de adoptie oriunde in tara, sau doar in localitatea unde am resedinta legala? Pot lua copilul in UK dupa finalizarea adoptiei? Va multumesc!
Puteti adopta singura , puteti adopta orice copil din tara , dosarul se depune la DGASC de domiciliu si puteti pleca cu el in afara tarii doar dupa doi ani de la adoptie timp in care DGASPC verifica evolutia copilului.Daca sunteti cetatean roman cu resedinta in strainatate se aplica procedura adoptiei internationale , respectiv adoptatorul sau unul dintre soţii familiei adoptatoare este rudă până la gradul al patrulea inclusiv cu copilul pentru care a fost încuviinţată deschiderea procedurii adopţiei interne;
Adoptii
lindos
Buna seara !
Noi locuim in Norvegia . Este posibila realizarea adoptiei unui copil din Romania?
Sau unul dintre noi trebuie sa locuiasca timp de ,, macar ,, ... (vezi toată discuția)
Adoptii
luise
buna am si eu o intrebare locuiesc in austria de mai multi ani si doresc sa adopt un copil din tara este posibil;) sint cetatean ro cu domiciliul ii ... (vezi toată discuția)