avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie Internationala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie Internationala

Buna Ziua
Eu si sotul meu ne-am hotarat sa adoptam o fetita care este a verisorului meu care mai are inca o fetita si un baiat. Noi locuim in Canada de 15 ani nu avem copii si amandoi suntem cetateni Romani si Canadieni. Ce sanse avem sa adoptam fetita si care sunt procedurile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:17, 3 Octombrie 2014
Adoptia se va incuviinta doar daca e in interesul copilului, nu ca verisorul mai are copii si dvs nu.
Luati legatura cu DGASPC de la domiciliul varului ca ei va asista in procesul de adoptie.
Cititi si legea pt a vedea procedura
[ link extern ]

va fi greu, spre imposibil
Art. 52
(1) Adoptia internationala a copilului cu resedinta obisnuita in Romania de catre o persoana/familie cu resedinta obisnuita in strainatate poate fi incuviintata numai pentru copiii care se afla in evidenta Oficiului si numai in urmatoarele situatii:
a) adoptatorul sau unul dintre sotii familiei adoptatoare este ruda pana la gradul al patrulea inclusiv cu copilul pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne;
b) adoptatorul sau unul dintre sotii familiei adoptatoare este un cetatean roman;
c) adoptatorul este sot al parintelui firesc al copilului a carui adoptie se solicita.
(2) Adoptia prevazuta la alin. (1) lit. b) este permisa numai pentru copiii pentru care s-a admis cererea de deschidere a procedurii adoptiei interne si nu a putut fi identificat un adoptator sau o familie adoptatoare cu resedinta obisnuita in Romania sau una dintre persoanele prevazute la alin. (1) lit. a), intr-un termen de 2 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a admis cererea de deschidere a procedurii adoptiei interne.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc
ana-maria55 a scris:

o fetita care este a verisorului meu

Stiti, sper, ca nu intrati sub incidenta art. 52 alin. 1 lit. a) mai sus citat.

Verii primari sunt rude de gradul patru
Dvs. si fetita sunteti rude de gradul cinci (presupunand ca v-ati referit la un var primar, altmiteri s-ar putea sa fie chiar mai multe grade de rudenie intre dvs. si fetita).

Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O familie din afara spatiului ue rdmt rdmt Buna ziua, Daca se poate sa ma lumineze si pe mine cineva cu privire la chestiunea urmatoare: O familie de israelieni ar dori sa infieze un copil roman ... (vezi toată discuția)
Adoptii lindos lindos Buna seara ! Noi locuim in Norvegia . Este posibila realizarea adoptiei unui copil din Romania? Sau unul dintre noi trebuie sa locuiasca timp de ,, macar ,, ... (vezi toată discuția)
Adoptie internationala in familie Cezary Cezary Buna ziua Avem nevoie de ajutor deoarece nu ne descurcam in hatisul de legi. Sotul meu doreste sa adopte copilul meu din prima casatorie, cu acordul ... (vezi toată discuția)