Desi copilul trebuie sa poarte numele meu actual, in opinia mea.
Nu trebuie, insa isi poate schimba numele la dorinta lui pe cale administrativa ( daca e prea mic, pteti decide dvs pt el insa nu e de preferat) , mai ales ca are ( daca are ) acordul tatalui biologic.
Aveti procedura si acte necesare in link.
[ link extern ]
daca aveti intrebari, reveniti.
In ce priveste adoptia, legea mi se pare destul de clara, autoritatea franceza in domeniu imi pare mai bine pregatita :(
Art. 52
(1) Adoptia internationala a copilului cu resedinta obisnuita in Romania de catre o persoana/familie cu resedinta obisnuita in strainatate poate fi incuviintata numai pentru copiii care se afla in evidenta Oficiului si numai in urmatoarele situatii:
a) adoptatorul sau unul dintre sotii familiei adoptatoare este ruda pana la gradul al patrulea inclusiv cu copilul pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne;
b) adoptatorul sau unul dintre sotii familiei adoptatoare este un cetatean roman;
c)
adoptatorul este sot al parintelui firesc al copilului a carui adoptie se solicita.
Art. 53
Cererea de incuviintare a adoptiei se transmite instantei judecatoresti de catre Oficiu dupa finalizarea demersurilor administrative prealabile prevazute in prezentul capitol.
Art. 54
(1) Adoptia internationala are efectele prevazute de lege si presupune deplasarea copilului pe teritoriul statului primitor,
in urma incuviintarii adoptiei de catre instanta judecatoreasca romana.
aveti si legea daca vreti s-o studiati
[ link extern ]
De cat timp sunteti casatorita ?
Poate mai asteptati o vreme, adoptia nu se poate desface decat daca e in interesul copilului.