avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drept de sedere permanent
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drept de sedere permanent

Va rog, poate sa imi spuna cineva unde pot merge in audienta pentru a cere drept de sedere permanenta? Eu am drept de sedere temporara, obtinut acum 2 ani. Stiu ca au mai fost cazuri in care s-a acordat acest drept de sedere permanenta (exclus sa creez 100 de locuri de munca sau sa am un milion de euro, sunt un simplu om ::( ) Am nevoie de resedinta obisnuita in Romania pentru o adoptie in familie, eu fiind cetatean strain. Pentru a simplifica intreg procesul, altfel se considera adoptie internationala. M-am adresat autorităţii centrale a statului unde am resedinata obisnuita, dar ei m-au directionat tot catre autoritatile din Romania deoarece aici locuiesc si muncesc si nu cerem deplasarea copilului (art. 2 din Conventia de la Haga) Probabil au inteles gresit termenul de resedinta obisnuita.
Pentru a solicita drept de sedere permanenta, am fost in audienta la sediul IGI dar mi s-a spus ca nu ei se ocupa de asa ceva. Acolo m-au indrumat doamnele de la IGI. #-o

Mai am o intrebare, va rog. Eu am primit doar certificatul de inregistrare nu si cartea de rezidenta (temporara). ”Doamna de la ghiseu” mi-a spus ca ne vedem peste 5 ani. Puteti sa imi confirmati daca se elibereaza si carte de rezidenta tempoara?
Cu multumiri...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
Cezary, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:17, 27 Mai 2015
Buna seara! Multumesc pentru raspuns. Nu ma ajuta din pacate.. Aceste conditii le cunosc. Ma intereseaza daca rezidenta permanenta se poate obtine si inainte de termen (5 ani), in cazuri speciale. Am din 2013 drept de sedere temporar.
raspunsul il puteti primi tot de la IGI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie internationala in familie Cezary Cezary Buna ziua Avem nevoie de ajutor deoarece nu ne descurcam in hatisul de legi. Sotul meu doreste sa adopte copilul meu din prima casatorie, cu acordul ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta? taniusa732 taniusa732 Buna seara! Spuneti-mi va rog, care este diferenta dintre carte de rezident si permis de sedere temporara?Multumesc! (vezi toată discuția)
Conditii acordare carte rezidenta permanenta A_A A_A Buna ziua, Pentru cetatean strain, tara non-UE, se poate aplica pentru solicitarea cartei de rezidenta permanenta avand urmatoarea situatie: - pe ... (vezi toată discuția)