Va rog, poate sa imi spuna cineva unde pot merge in audienta pentru a cere drept de sedere permanenta? Eu am drept de sedere temporara, obtinut acum 2 ani. Stiu ca au mai fost cazuri in care s-a acordat acest drept de sedere permanenta (exclus sa creez 100 de locuri de munca sau sa am un milion de euro, sunt un simplu om ::( ) Am nevoie de resedinta obisnuita in Romania pentru o adoptie in familie, eu fiind cetatean strain. Pentru a simplifica intreg procesul, altfel se considera adoptie internationala. M-am adresat autorităţii centrale a statului unde am resedinata obisnuita, dar ei m-au directionat tot catre autoritatile din Romania deoarece aici locuiesc si muncesc si nu cerem deplasarea copilului (art. 2 din Conventia de la Haga) Probabil au inteles gresit termenul de resedinta obisnuita.
Pentru a solicita drept de sedere permanenta, am fost in audienta la sediul IGI dar mi s-a spus ca nu ei se ocupa de asa ceva. Acolo m-au indrumat doamnele de la IGI. #-o
Mai am o intrebare, va rog. Eu am primit doar certificatul de inregistrare nu si cartea de rezidenta (temporara). ”Doamna de la ghiseu” mi-a spus ca ne vedem peste 5 ani. Puteti sa imi confirmati daca se elibereaza si carte de rezidenta tempoara?
Cu multumiri...
Buna seara! Multumesc pentru raspuns. Nu ma ajuta din pacate.. Aceste conditii le cunosc. Ma intereseaza daca rezidenta permanenta se poate obtine si inainte de termen (5 ani), in cazuri speciale. Am din 2013 drept de sedere temporar.