avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Care este diferenta?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Care este diferenta?

Buna seara! Spuneti-mi va rog, care este diferenta dintre carte de rezident si permis de sedere temporara?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: taniusa732 , utilizator 08:44, 19 Iulie 2016
Permisul de sedere temporara se acorda cetatenilor din statele terte pe perioade de pana la 5 ani si peste 5 ani =permanente
Cartea de rezidenta se acorda cetatenilor europeni si membrilor familiilor acestora
Cetatenilor europeni li se acorda si certificatul de inregistrare, certificat care da drept de vot la alegerile locale si europene.
Cei cu carte de rezidenta au drept de a locui,de a munci si a se educa liber in Romania, in multe cazuri sunt asimilati cetatenilor romani
In cazul cetatenilor europeni asimilarea se aplica in toate cazurile, cu exceptia dreptului de vot la alegerile parlamentare si prezidentiale sau la referendumuri nationale
Multumesc pentru raspuns. Eu am o problema si nu-i gasesc rezolvare. Acum 8 ani mi-am facut carte de rezident membru de familie casatorita cu cetatean roman. era de culoare galbena, cand mi l-au schimbat dupa 5 ani nustiu de ce mi-au dat permis de sedere temporara. Acum la evidenta populatiei pentru ca am nevoie de certificat de nastere ro,manesc imi cer carte de rezident permanent care este tot de culoare galbena. Cei de la politie mi-au zis ca cartea de rezident permanent se da doar cetatenilor UE pentru moldoveni se da doar carte de rezident membru de familie. Intrebarea mea este daca prima oara am avut carte de rezident si dupa 5 ani mi s-a dat permis de sedere temporar unde e gresala? ce sa fac?
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2016
taniusa732, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc! taniusa732 taniusa732 Pe 12 iulie am depus juramantul pentru redobandirea cetateniei romane. Cand am fost la evidenta populatiei pentru ca sa-mi fac certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Permisul de sedere sau carte de rezidenta Justitiarul711 Justitiarul711 Care este diferenta dintre permisul de sedere si cartea de rezidenta? Ce drepturi confera acestea? (vezi toată discuția)
Registrul comertului julyana2010 julyana2010 Doresc consultanta in urmatoarea problema: sotul meu este cetatean strain non- UE, posesor al cartii de rezidenta membru de familie. Doreste sa se ... (vezi toată discuția)