avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate synergist

Activitate synergist

Răspuns la discuția Divort. Copilul la cine ramane ?
buna ziua,

ma scuzati va rog ca nu am mai dat pe aici, nu imi explic de ce nu primesc pe mail cand cineva posteaza aici..

bani ii trimit prin homebank, din contul meu in contul ei, am contul salvat la my payments, deci pot sa scot pe ultimul an desfasurator cu transferurile

va multumesc frumos pentru raspunsuri
Momentan, in Severin, o impiedica lipsa locurilor de munca.

Este si motivul pentru ca eu am plecat din Severin in urma cu multi ani si acum sunt in masura sa o ajut.

Se poate totusi sa imi spuneti concret in ce conditii se poate sustine procesul la Bucuresti si NU la Severin ?

Va multumesc frumos pentru raspuns, o sa am asta in vedere :)
inseamna ca ar trebui sa adaur urmatoarele (cred ca trebuia adaugat din primul meu post, dar nu m-am gandit la asta decat dupa ce mi-ati raspuns mai sus..):

eu vin din orasul Dr. Tr. Severin. am facut scolile acolo, inclusiv facultatea.
pe pielea mea, am simtit cum faptul ca am fost nascut si crescut acolo, a influentat intr-un mod negativ dezvoltarea mea intelectuala (nici macar la facultate nu aveam ce au cei din bucuresti), apoi cand m-am angajat am avut un salariu de 620 lei/luna (din nou incomparabil cu cel din bucuresti)

ce vreau sa spun: garsoniera i-o pot face cadou, o pot trece pe numele ei (daca asta cantareste in instanta), iar ca locatie, se afla fix in bucuresti, intr-o zona buna(nu stiu cat cantareste zona) - metrou si scoala aproape.

as vrea ca nepotul meu sa urmeze o scoala in bucuresti, sa aiba o altfel de mentalitate, sa aiba sanse egale cu copii de aici. la orele de practica, laboratoarele sa fie dotate, sa puna mana efectiv pe calculator, sau pe strung (nu stiu eu acum ce o sa ii placa lui sa faca in viata)

alta intrebare: daca ii dau garsoniera pe numele ei, isi muta buletinul pe bucuresti - adresa garsonierei - putem sa sustinem procesul aici, nu in severin unde parintii lui lucrand in invatamant cunosc...cam tot severinul ?

multumesc
deci sansele ei ar fi macar egale sau mai mari, daca ea ar avea un servici cu salariu mai mare ?

pana la urma, in instanta (ca sigur se va ajunge acolo) se tine cont doar de bani ?!

edit: eu in calitate de frate al ei, pot sa intervin cu ceva ? am si bani am si casa si le pot da lor!
Buna ziua,

Sora mea vrea sa divorteze.
Salariul sotului ei, este de aproximativ 1600 lei, ea NU are o sursa de venituri.
Sora mea, mi-a spus ca el ar putea sa ii i-a copilul invocand faptul ca el are salariu si ca are cum sa aiba grija de copil, pe cand ea, nu...

Fiind fratele ei, daca eu declar si aduc acte doveditoare ca am cum sa ii ofer ei si copilului o garsoniera(sunt proprietar si eu ii platesc si utilitatile, ea doar sa locuiasca acolo) + 2500 lei lunar(din salariul meu) - pot face transfer bancar prin homebank din contul meu in contul ei, ma rog, zic sa fie dovedibil ca ii dau acei bani, exista cea mai mica sansa ca ea sa ramana cu copilul chiar daca nu are servici?

*edit: copilul are 4 anisori

Multumesc
intr timp:

1. am luat legatura cu firma de recuperare si am aflat ca este acelasi dosar de acum cativa ani ..se pare ca nu l`au inchis cei de la firma de telefonie la momentul ala ...!!!!

2. am trimis un mail detaliat cu urmatoarele acte facute la momentul respectiv:
-declaratia de la politie ca nu mai are buletinul respectiv
-declaratia la politie cum ca s-au facut abonamente pe numele ei
-confirmarea prin fax - prin care reiese ca s-a primit de catre operatorul de telefonie cele 2 de mai sus

*au zis ca dureaza cam 1 luna pana primim raspuns, mai asteptam, daca nu, o sa trimitem toate actele catre protectia consumatorului

buna ziua,

in urma cu 2 ani, sotiei i-a fost furat portofelul si anul trecut, i-a venit de la [editat] ca are de plata cateva sute de lei, aferente unui abonament facut la ei.
am mers la politie si am facut reclamatie.
am facut reclamatie si la firma, ca abonamentul NU este facut de ea

la momentul respectiv, o operatoare din shop, ne-a spus ca totul este rezolvat, fara sa ne dea copie dupa ceva...orice, doar verbal: "este ok, am inchis abonamentul, nu mai aveti nimic de plata"

toate bune si frumoase, azi sunt in grecia, in concediu, m-a sunat cumnata sa imi spuna ca avem in posta o hartie de la [editat] cu alte cateva sute de lei de plata ...tot la [editat], dar, de data aceasta, este venita de la firma de recuperare, care zice ca in cateva zile daca nu platim ca sa stingem litigiul, ne va contacta avocatul (pai suntem in concediu, venim in tara saptamana viitoare!)

sunt SIGUR ca nu mai avem copia de la politie dupa reclamatia de la momentul respectiv, insa, buletinul este eliberat in urma cu 2 ani...pot sa citeasca pe el

ce ma sfatuiti sa fac, va rog ?

*dupa mine, situatia e clara: cine a facut abonament la momentul respectiv, inca are acel buletin si mai face cate un abonament la x luni/ani ?!
*cand am fost la [editat] prima data, inainte de a merge la politie, am cerut sa ni se dea copie: contractul de CASA (ca asa se fac abonamentele: CI + contract de casa + factura de utilitati) + contractul cu [editat]-ul, ca sa vedem semnatura
raspunsul celor de la [editat] a fost: DACA un abonament se face intr-un manazin din coltul blocului care face abonamente, acel magazin duce contractele la orange o data la X luni si ca ei inca nu au documentele cerute.
Pai bine, dar ...X`ulescul ala care semneaza ca sa elibereze un contract intre persoana Y si , inseamna ca are un ID si o parola de la [editat] ca sa faca modificari de abonamente la ei in sistem, nu ? deci sigur cei de la [editat] pot sa verifice cine a facut abonamentul sotiei, nu ?

din punctul meu de vedere, as lasa lucrurile fix asa cum sunt: sa ne contacteze avocatul lor, mergem in instanta si sa ne demonstreze ca sotia a facut abonamentul ! - avocatul acuzarii, trebuie sa aduca actele amintite mai sus si sa spuna ca in baza lor, sotia a facut abonamentul

revin: sfaturi va rog, ca nu stiu la cine si cum sa mai apelez...(cred ca nici politistul nu si-a facut treaba, nici operatoarea la momentul respectiv ...sau persoana Z care are buletinul vechi inca face abonamente pe el !?!?)
multumesc frumos !
salutaree

m-am inteles cu cei de la hotel si am platit, ca sa nu existe neintelegeri pe viitor, plata a fost facuta la timp, ei au fost bucurosi de "colaborarea" cu mine.. totul este OK acum.

am considerat ca e mai bine sa las loc de "buna ziua", avand in vedere ca atunci cand am facut rezervarea, m-am inteles cu ei sa ma ajute cu surpriza pentru ziua sotiei, au fost mai mult decat intelegatori..

va multumesc pentru raspunsuri si va rog sa ma scuzati ca revin asa tarziu cu un raspuns aici, doar ca nu mai gaseam subiectul :( ..(am facut o descoperire: il pusesem la bookmarks :d )
Buna ziua,

Am facut o rezervare prin intermediul unor schimburi de mesaje - mail - la un hotel de 4* din Brasov si saptamana trecuta am uitat sa o anulez.

Intre timp, am primit un mail de la managerul hotelului, care zice asa:
"""In cazul in care nu primim raspuns in 3 zile de la dvs., departamentul nostru juridic, conform mailurilor schimbate intre parti, va actiona in instanta pentru recuperarea debitului."""

Este adevarat ce spun ei acolo ?