avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort. Copilul la cine ramane ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort. Copilul la cine ramane ?

Buna ziua,

Sora mea vrea sa divorteze.
Salariul sotului ei, este de aproximativ 1600 lei, ea NU are o sursa de venituri.
Sora mea, mi-a spus ca el ar putea sa ii i-a copilul invocand faptul ca el are salariu si ca are cum sa aiba grija de copil, pe cand ea, nu...

Fiind fratele ei, daca eu declar si aduc acte doveditoare ca am cum sa ii ofer ei si copilului o garsoniera(sunt proprietar si eu ii platesc si utilitatile, ea doar sa locuiasca acolo) + 2500 lei lunar(din salariul meu) - pot face transfer bancar prin homebank din contul meu in contul ei, ma rog, zic sa fie dovedibil ca ii dau acei bani, exista cea mai mica sansa ca ea sa ramana cu copilul chiar daca nu are servici?

*edit: copilul are 4 anisori

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
synergist, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:36, 10 Noiembrie 2013
nu prea.
mai întâi actele doveditoare pentru garsonieră nu pot să fie decât un contract de uzufruct viager sau un contract de vânzare-cumpărare (nerecomandabil).
apoi nu văd cum vă puteți asuma obligația de întreținere, ce act puteți încheia (în formă autentică) prin care să fiți obligat la această întreținere.
gicu13, utilizator
deci sansele ei ar fi macar egale sau mai mari, daca ea ar avea un servici cu salariu mai mare ?

pana la urma, in instanta (ca sigur se va ajunge acolo) se tine cont doar de bani ?!

edit: eu in calitate de frate al ei, pot sa intervin cu ceva ? am si bani am si casa si le pot da lor!
synergist, utilizator
instanța nu ține (sau nu ar trebui să țină) cont de bani. rolul ei e de a se asigura că părintele căruia îi este încredințat minorul poate să îi asigure acestuia o dezvoltare fizică și intelectuală armonioasă, într-o atmosferă prielnică acestui lucru. faptul că unul din părinți câștigă mai mult e irelevant (deși e un factor de decizie, nu e cel mai important).
inseamna ca ar trebui sa adaur urmatoarele (cred ca trebuia adaugat din primul meu post, dar nu m-am gandit la asta decat dupa ce mi-ati raspuns mai sus..):

eu vin din orasul Dr. Tr. Severin. am facut scolile acolo, inclusiv facultatea.
pe pielea mea, am simtit cum faptul ca am fost nascut si crescut acolo, a influentat intr-un mod negativ dezvoltarea mea intelectuala (nici macar la facultate nu aveam ce au cei din bucuresti), apoi cand m-am angajat am avut un salariu de 620 lei/luna (din nou incomparabil cu cel din bucuresti)

ce vreau sa spun: garsoniera i-o pot face cadou, o pot trece pe numele ei (daca asta cantareste in instanta), iar ca locatie, se afla fix in bucuresti, intr-o zona buna(nu stiu cat cantareste zona) - metrou si scoala aproape.

as vrea ca nepotul meu sa urmeze o scoala in bucuresti, sa aiba o altfel de mentalitate, sa aiba sanse egale cu copii de aici. la orele de practica, laboratoarele sa fie dotate, sa puna mana efectiv pe calculator, sau pe strung (nu stiu eu acum ce o sa ii placa lui sa faca in viata)

alta intrebare: daca ii dau garsoniera pe numele ei, isi muta buletinul pe bucuresti - adresa garsonierei - putem sa sustinem procesul aici, nu in severin unde parintii lui lucrand in invatamant cunosc...cam tot severinul ?

multumesc
Are sanse sa obtina copilul ea.
Vorbiti cu avocatul ca sa caute variante concrete prin care sa evite aceasta situatie in care se afla si sa fructifice in instanta toate atuurile pe care le are ea ca femeie.
Ar fi bine sa se si angajeze deoarece nu vad ce anume o impiedica.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor si partaj Iris_64 Iris_64 Doresc sa inaintea actiunea de divort si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Avem un baiat de 13 ani pe care il vrem amandoi .Sotul meu nu lucreaza ... (vezi toată discuția)
Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian actiunea de divort a fost introdusa la T .SEVERIN ,de catre sotiareclamanta, cu toate ca domicilliul comun este in RM .Valcea,localitate unde locuieste inca ... (vezi toată discuția)