avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

actiunea de divort a fost introdusa la T .SEVERIN ,de catre sotiareclamanta, cu toate ca domicilliul comun este in RM .Valcea,localitate unde locuieste inca paratul,subsemnatul,exista posibilitatea ca exceptia de necompetenta teritoriala ,ridicata de mine prin intampinare,sa-mi fie refuzata. ?Trebuie sa ma prezint la acest termen,eu sunt din Valcea sotia din Severin sau sa astept sa vad cum se pronunta instanta?Locuinta comuna reiese din certificatul de casatorie din actele de identitate ale ambilor soti precum si din ancheta sociala efectuata la domicilliul meu!Ce vsa fac?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 18:40, 18 Ianuarie 2010
Daca domiciliul conjugal este la Rm. Valcea cererea de divort trebuia depusa la Judecatoria Rm. Valcea, nu la Dr. Turnu-Severin! Invocati acea necompetenta teritoriala la instanta unde a fost depusa cererea.
Cererea de chemare in judecata ,pt procesul de divort , a fost introdusa de sotia mea in Severin ea aratand ca domiciliul comun a fost cel al parintilor ei in care am locuit vremelnic ,mai exact4luni,atat cat l-am amenajat,si nu cel din Valcea unde a locuit 13 ani,unde ne-am casatorit,unde s-a nascut fiul nostru,si unde practic are locuinta , asa cum reiese din buletinul de identitate.Locuinta comuna din Valcea afost parasita de sotia mea in urma cu 4ani,cand a decis unilateral sa se mute la parintii ei in Severin.Eu am cerut in intampinarea depusa ,instantei din Severin ,sa constate ca domicilul comun nu este cel aratat de reclamanta ,si sa trimeata spre judecare cazul instantei din Valcea.Este cel de al treilea termen si abia acum se ia in considerare exceptia ridicata de mine,dar totodata s-a dispus si efectuarea anchetei sociale,ca si cum nu s-a tinut cont de exceptia de necompetenta teritoriala cu toate ca prev art 607 cp civ sunt clare.Intrebarea era daca la acest termen din 20.01.2010 trebuie sa ma prezint sau sa astept hotararea instantei?Locuiesc in Valcea , sotia in Severin si nu in casa parintilor ei pe care am amenajat-o,tot la Severin dar la tara, ci intr-o garsoniera inchiriata inpreuna cu minorul-fiul nostru.Sotia mea nu-mi da voie sa merg in acea garsoniera , iar ultimul drum de ziua fiului nostru in 12.01.2010,m-a costat 8 mil {camera la hotel masa cadou si toate cele pt o singura zi},nu-mi permit sa merg de fiecare datasa cheltuiesc cate 10mil pt moftul sotiei!Eu nu doresc ca familia sa se desparta dar sotia urmareste doar interesul material .Am investit 300mil doar anul trecut in locuinta parintilor ei doar sa fie bine iar acum divort! multumesc si -mi cer scuze anticipat!
Este al doilea topic deschis cu acelasi subiect.Cred ca vi s-a raspuns la primul,exceptand persoana care v-a jignit.
Fara a cunoaste respectiva persoana,imi cer eu scuze pentru aceasta.
Ultimul domiciliu poate fi si cel faptic, in cazul in care d.-stra. in ultima perioada ati locuit cu sotia in Severin, chiar daca in buletine aveti domiciliul in Valcea, judecarea cauzei se va face acolo. Ancheta sociala ar trebui sa se efectueze si la Valcea, ca domiciliu al d.-stra. si la Severin unde se afla acum mama deoarece instanta trebuie sa verifice ce conditii ar avea copilul si la mama , dar si la tata.
Daca ati formulat exceptia de necompetenta teritoriala se poate judeca si in lipsa, dar ce probe ati solicitat sau ati depus pentru ca instanta sa constate ca ati domiciliat in ultima perioada in Valcea impreuna cu sotia/
Banuiesc ca sotia va aduce contr. de inchiriere din Severin si va dovedi cu acest inscris ca domiciuliaza acolo. Daca locuiti la bloc si ati stat impreuna c u sotia in Valcea puteti aduce de la Asociatia de bloc spre exemplu o adeverinta cu pers. ce au stat acolo, cu nume si prenumele sotieie si al copilului etc, putand dovedi ca acolo ati stat in ultima vreme. Daca nu ati adus o astfel de dovada sau nu stati la bloc e mai greu de dovedit. Aveti domiciliile in Valcea, in cartile de identitate, dar pe instanta o intereseaza faptic unde ati locuit.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii in cererea de chemare in judecata ? Andr@ Andr@ Dragi prieteni, Mai putin scurt, dar la obiect: [b]reclamantul[/b], domiciliat in judetul [b]Giurgiu[/b], introduce, prin avocat, o cerere de chemare in ... (vezi toată discuția)
Necompetenta instantei de judecata C.POP C.POP Doresc sa inaintez o cerere de necompetenta teritoriala a instantei de judecata(sotia a intentat divort la judecatoria din localitatea unde locuiesc parintii ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)