avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Necompetenta instantei de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Necompetenta instantei de judecata

Doresc sa inaintez o cerere de necompetenta teritoriala a instantei de judecata(sotia a intentat divort la judecatoria din localitatea unde locuiesc parintii ei,dar ultimul domiciliu comun este domiciliul meu(al paratului).In acest sens rog sa fiu ajutat in redactarea corecta a acesteia.Cererea o voi trimite prin posta deoarece nu pot sa fiu prezent personal.De asemenea intreb daca trebuie autentificata la un notar sau timbrata.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:41, 5 Februarie 2011
Nu este o cerere separata. In cadrul procesului de divort ideschis de catre sotie formulati intampinare si in cuprinsul acesteia ridicati exceptia necompetentei teritoriale a instantei avand ca temei juridic art. 607 Cod procedura civila.
Ar fi indicat sa va fie redactata cererea de un avocat pentru a se analiza si probatiunea cu privire la competenta teritoriala.
Din ce ziceti asa ar fi dar...depinde si ce scrie in actul de identitate...sau ce se va sustine de reclamanta la momentul analizarii exceptiei invocate de dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necompetenta teritoriala proces divort mar_09 mar_09 Buna ziua, va expun pe scurt situatia. Sotia mea e stabilita in strainatate impreuna cu baietelul nostru, nu a mai venit in tara de mult timp. Ultimul ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala instanta divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Art. 607 Cod proc. civ. prevede: [i]Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)