avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Furt portofel, cineva face abonamente telefonie pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Furt portofel, cineva face abonamente telefonie pe numele sotiei !

buna ziua,

in urma cu 2 ani, sotiei i-a fost furat portofelul si anul trecut, i-a venit de la [editat] ca are de plata cateva sute de lei, aferente unui abonament facut la ei.
am mers la politie si am facut reclamatie.
am facut reclamatie si la firma, ca abonamentul NU este facut de ea

la momentul respectiv, o operatoare din shop, ne-a spus ca totul este rezolvat, fara sa ne dea copie dupa ceva...orice, doar verbal: "este ok, am inchis abonamentul, nu mai aveti nimic de plata"

toate bune si frumoase, azi sunt in grecia, in concediu, m-a sunat cumnata sa imi spuna ca avem in posta o hartie de la [editat] cu alte cateva sute de lei de plata ...tot la [editat], dar, de data aceasta, este venita de la firma de recuperare, care zice ca in cateva zile daca nu platim ca sa stingem litigiul, ne va contacta avocatul (pai suntem in concediu, venim in tara saptamana viitoare!)

sunt SIGUR ca nu mai avem copia de la politie dupa reclamatia de la momentul respectiv, insa, buletinul este eliberat in urma cu 2 ani...pot sa citeasca pe el

ce ma sfatuiti sa fac, va rog ?

*dupa mine, situatia e clara: cine a facut abonament la momentul respectiv, inca are acel buletin si mai face cate un abonament la x luni/ani ?!
*cand am fost la [editat] prima data, inainte de a merge la politie, am cerut sa ni se dea copie: contractul de CASA (ca asa se fac abonamentele: CI + contract de casa + factura de utilitati) + contractul cu [editat]-ul, ca sa vedem semnatura
raspunsul celor de la [editat] a fost: DACA un abonament se face intr-un manazin din coltul blocului care face abonamente, acel magazin duce contractele la orange o data la X luni si ca ei inca nu au documentele cerute.
Pai bine, dar ...X`ulescul ala care semneaza ca sa elibereze un contract intre persoana Y si , inseamna ca are un ID si o parola de la [editat] ca sa faca modificari de abonamente la ei in sistem, nu ? deci sigur cei de la [editat] pot sa verifice cine a facut abonamentul sotiei, nu ?

din punctul meu de vedere, as lasa lucrurile fix asa cum sunt: sa ne contacteze avocatul lor, mergem in instanta si sa ne demonstreze ca sotia a facut abonamentul ! - avocatul acuzarii, trebuie sa aduca actele amintite mai sus si sa spuna ca in baza lor, sotia a facut abonamentul

revin: sfaturi va rog, ca nu stiu la cine si cum sa mai apelez...(cred ca nici politistul nu si-a facut treaba, nici operatoarea la momentul respectiv ...sau persoana Z care are buletinul vechi inca face abonamente pe el !?!?)
multumesc frumos !
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: synergist , utilizator 08:59, 4 Octombrie 2013
buna seara !
parerea mea este in sensul unei noi plangeri la politie in care sa amintiti si plangerea din trecut si faptul ca cineva se foloseste injust de datele personale ale sotiei dvs. E foarte periculoasa situatia in sine in opinia mea.
dar cu siguranta vor fi si alte pareri mai pertinente.
Buletinul a fost declarat pierdut in ziar?Daca da aduceti copie dupa anuntul din ziar,reclamatia de la politie in care se specifica ca pe baza buletinului s-a facut acel abonament ,plus buletinul sotiei de unde reiese data la care si-a facut buletinul din nou datorita furtului si va luati avocat care sa demonstreze ca nu sotia dvs a facut acel abonament !Trebuie sa se demonstreze ca in perioada care s-a facut acel abonament sotia avea declarat pierdut buletinul sau avea alt buletin!In buletinul vechi si cel nou exista o diferenta:mx este diferit!Sa aduca operatorul de telefonie copia dupa buletinul care s-a facut abonamentul !
intr timp:

1. am luat legatura cu firma de recuperare si am aflat ca este acelasi dosar de acum cativa ani ..se pare ca nu l`au inchis cei de la firma de telefonie la momentul ala ...!!!!

2. am trimis un mail detaliat cu urmatoarele acte facute la momentul respectiv:
-declaratia de la politie ca nu mai are buletinul respectiv
-declaratia la politie cum ca s-au facut abonamente pe numele ei
-confirmarea prin fax - prin care reiese ca s-a primit de catre operatorul de telefonie cele 2 de mai sus

*au zis ca dureaza cam 1 luna pana primim raspuns, mai asteptam, daca nu, o sa trimitem toate actele catre protectia consumatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate nyky_2015 nyky_2015 buna ziua ,m-am trezit cu o scrisoare de la firma de telefonie x prin care imi arata ca am de plata suma de 500 ron pentru un abonament,am fost la firma ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie intr-un dosar de inmatriculare de autovehicul furat BogdanH BogdanH Buna ziua! Va supun atentiei problema pe care o are sotia mea referitoare la o inmatriculare a unui autovehicul furat. Aseara a primit o citatie prin ... (vezi toată discuția)
Detailierea convorbirilor bogdancluj bogdancluj buna ziua ! sunt titularul unui post telefonic fix al unei companii. conform contractului si politicii companiei respective eliberarea detailierii ... (vezi toată discuția)