avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate miki55

Activitate miki55

Răspuns la discuția succesiune
deci să înțeleg că eu nu mai pot deschide succesiunea, dacă ceilalți 2 moștenitori (frate și soția a2a) care nu au nici un interes a deschide succesiunea, nu au făcut-o? (nu m-au chemat la notar ptr. deschidere sau dezbaterea succesiunii). Eu am scos de la notar certif. de calitate de moștenitor în sept.-oct. 2013. mulțumesc.
Răspuns la discuția succesiune
buna ziua,
raspuns : a decedat in 2013,martie
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc! Acum am inteles. Deci eu sunt din Bucuresti,ca sa va raspund la intrebare, dar defunctul avea domiciliul pe CI in Bucuresti,s-a recasatorit inTargoviste si a murit in Targoviste.
In alta ordine de idei: din prima casatorie defunctul a avut un copil, acum tanar somer. Ce taxe se platesc ptr. succesiune si daca mostenitorul (copilul) mostenitor nu are venit ce poate face sa deschida succesiunea, in cazul in care ceilalti mostenitori(frate, si sotia a2a) nu sunt interesati a deschide succesiunea? multumesc si ptr. urmatorul raspuns.
Răspuns la discuția succesiune
"Dezbaterea se face la ultimul domiciliu al defunctului , adica cel trecut in certificatul de deces. Nu contreaza unde a decedat ci unde a avut ultimul domiciliu". Pai locul de deces nu este acelasi cu locul de domiciliu!tocmai sta intrebam.
Discuție succesiune
vă rog să-mi răspuneți și mie la 2 întrebări deocamdată: 1. unde se deschide succesiunea după decesul unui părinte?la locul de domociliu sau unde a decedat? 2. ce drepturi am eu ca fiu unic, din prima căsătorie?
mulțumesc.
Buna seara,
Va multumesc ptr. raspunsurile primite, dar as vrea un raspuns mai clar,va rog.
Ref. spor de fidelitate (stabilitate) ptr. un angajat in invatam. superior.
Am primt din partea dvs. 2 rasp.
1.Functia de secretara-dactilograf nu va confera vechime in invatamant.
2.Functia de secretar dactilograf intr-o institutie de invatamant este o functie auxiliara.
Cum eu acum sunt pe post ca secretar (de facultate din anul 2005), iar in contr. de munca semnat se prev. ca pers. aux. didact.cu vechime de 10 ani in invat. sa beneficieze de sporul de fidelitate ( stabilitate), eu pot beneficia de acest spor?
Nu stiu daca cele 2 rasp. ale dvs.amintite mai sus imi confera acest drept?
Va multumesc.
Vă rog să-mi mai răspundeţi la următoarea întrebare: vechimea în învăţământ este condiţonată de ocuparea pe [b]un post sau funcţie [/b]în învăţământ sau de ocuparea unui post în sistemul de învăţământ.
Bună ziua,
1.Am următoarea situaţie: angajată pe perioadă nedeterminată în învăţământ univ. din 01.03.1999 pe fcţ.de secretar-dactilo tr:I cu spor de vechime 25%, în cadrul unei facultăţi. În 01.10.2005 prin concurs mi s-a modif. funcţia în secretar (M) TR.I A. Am deja 14 ani vechime nentrerupţi în învăţământ şi nu beneficiez de sporul de fidelitate, ptr. că nu mi se iau în calcul anii pe funcţia de secrt. dactilo din cadrul aceleiaşi facultăţii. După care lege mă pot orienta sau cere să mi se acorde acest spor de 15%, având în vedere că vechimea mea integrală în muncă este de aproape 40 de ani din care în învăţământ, aşa cum am mai spus peste 14 ani. 2. există neconcordanţă între contractul de muncă semnat figurez pe funcţia de secretat la facultate X, iar în cartea de muncă aşa cum am arătat mai sus angajată pe secrt. dactilo. Contractul actual semnat prevede ca cei care sunt pe fcţ. de pers. didactic auxiliar cu peste 10 ani neîntrerupţi în învăţământ beneficiază de acest spor de 15%.
Cu stimă, vă mulţumesc anticipat.