avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de fidelitate

Bună ziua,
1.Am următoarea situaţie: angajată pe perioadă nedeterminată în învăţământ univ. din 01.03.1999 pe fcţ.de secretar-dactilo tr:I cu spor de vechime 25%, în cadrul unei facultăţi. În 01.10.2005 prin concurs mi s-a modif. funcţia în secretar (M) TR.I A. Am deja 14 ani vechime nentrerupţi în învăţământ şi nu beneficiez de sporul de fidelitate, ptr. că nu mi se iau în calcul anii pe funcţia de secrt. dactilo din cadrul aceleiaşi facultăţii. După care lege mă pot orienta sau cere să mi se acorde acest spor de 15%, având în vedere că vechimea mea integrală în muncă este de aproape 40 de ani din care în învăţământ, aşa cum am mai spus peste 14 ani. 2. există neconcordanţă între contractul de muncă semnat figurez pe funcţia de secretat la facultate X, iar în cartea de muncă aşa cum am arătat mai sus angajată pe secrt. dactilo. Contractul actual semnat prevede ca cei care sunt pe fcţ. de pers. didactic auxiliar cu peste 10 ani neîntrerupţi în învăţământ beneficiază de acest spor de 15%.
Cu stimă, vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 9 August 2013
Functia de secretara-dactilograf nu va confera vechime in invatamant.
Mesaj reeditat
@ miki55
Data post: Vineri, 9 August 2013, 11:13
Subiect: Revenire


Bună ziua,
Revin cu încă o întrebare legată de sporul de fidelitate din învăşământ;
vechimea din învăţământ este condiţionată de ocuparea unui post (funcţie) din cadrul unui departament (pers. tesa, pers. didact.auxiliar, dar cu vechime de 10 ani pe post) sau de ocuparea unui post cu 10 ani vechime în sistemul de învăţământ.
Ce fel de păersonal era considerat secretarul dactilo ? puteau fi luaţi în calcul ca vechime în învăţăm. angajarea pe acest post într-un secretariat de facultate? Vă mulţumesc anticipat ptr. răspuns.

====

Functia de secretar dactilograf intr-o institutie de invatamant este o functie auxiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare spor de fidelitate miki55 miki55 Buna seara, Va multumesc ptr. raspunsurile primite, dar as vrea un raspuns mai clar,va rog. Ref. spor de fidelitate (stabilitate) ptr. un angajat in invatam. ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate invatamant superior tisa_alias_me tisa_alias_me buna ziua, am citit legea privind statutul cadrelor didactice, si am gasit referiri la sporul de fidelitate acordat 'Personalului didactic cu o vechime ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA La 01.10.2008 avand o vechime in invatamant de 10 ani si o luna,prof. I,grad def.am avut un salariu de incadrare corespunzator unei transe de salarizare ... (vezi toată discuția)