avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificare spor de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificare spor de fidelitate

Buna seara,
Va multumesc ptr. raspunsurile primite, dar as vrea un raspuns mai clar,va rog.
Ref. spor de fidelitate (stabilitate) ptr. un angajat in invatam. superior.
Am primt din partea dvs. 2 rasp.
1.Functia de secretara-dactilograf nu va confera vechime in invatamant.
2.Functia de secretar dactilograf intr-o institutie de invatamant este o functie auxiliara.
Cum eu acum sunt pe post ca secretar (de facultate din anul 2005), iar in contr. de munca semnat se prev. ca pers. aux. didact.cu vechime de 10 ani in invat. sa beneficieze de sporul de fidelitate ( stabilitate), eu pot beneficia de acest spor?
Nu stiu daca cele 2 rasp. ale dvs.amintite mai sus imi confera acest drept?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 12 August 2013
Nu aveti cum sa beneficiati de acel spor. Functia detinuta de dvs nu va confera acest drept.

Legea nr.63/2011 prevede in Anrxa 5:
5. Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.
6. Vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate miki55 miki55 Bună ziua, 1.Am următoarea situaţie: angajată pe perioadă nedeterminată în învăţământ univ. din 01.03.1999 pe fcţ.de secretar-dactilo tr:I cu ... (vezi toată discuția)
Lncadrare loc de munca biamaria biamaria Buna seara! Am lucrat ca secretara in cadrul unei universitatii particulare.Acum lucrez in invatamant-intrebarea mea ar fi daca postul de secretara de acolo ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate în învãþãmânt miki55 miki55 Vă rog să-mi mai răspundeţi la următoarea întrebare: vechimea în învăţământ este condiţonată de ocuparea pe [[u]b]un post sau funcţie ... (vezi toată discuția)