Domeniul sanitar.
Neaplicarea de catre anagajator a prevederilor art.196^1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in conditiile cand s-a solicitat acesta modificare a incadrarii avand indeplinite cerintele de studii, poate constitui un conflict de munca? Cum se poate solutiona daca anagajatorul refuza sistematic aplicarea acetei prevederi, iar in cazul in care este necesara chemarea in judecata, care ar fi formularea si la ce instanta?
Cred că partea de mai jos din raspuns, cuprinde o mare eroare.
,,Pentru alte proceduri decat cea notariala sau judecatoreasca-respectiv adjudecare prin licitatie publica- contribuabilul adjudecatar are obligatia de a declara venitul obtinut in maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, in vederea calcularii impozitului."
Nu contribuabilul adjudecatar are aceasta obligatie, ci celălalt.
Dupa ce am citit normele metodologice, am gasit urmatorul paragraf, referitor la art. in cauză:
Norme metodologice la ART. 77^1 al.6
151^7.
În cazul transferurilor prin executare silită, după expirarea termenului de 10 zile inclusiv, în care contribuabilul avea sarcina declarării venitului la organul fiscal competent, pentru transferurile prin alte modalităţi decât procedura notarială sau judecătorească, organul de executare silită sau cumpărătorul, după caz, trebuie să solicite organului fiscal competent stabilirea impozitului şi emiterea deciziei de impunere, conform procedurilor legale, prin depunerea documentaţiei aferente transferului.
Printre documentele necesare inregistrariila OCPI unui teren fara constructie, adjudecat prin executor judecatoresc, de la debitori persoane fizice se afla si:
- Dovada achitării impozitului pe venitul obtinut din transferul proprietatii imobiliare, prevazut de art 77/1 din Codul fiscal /vechi.
Intrebare:
Această ,,dovadă de achitare" o furnizează executorul judecatoresc? (deoarece suma obţinută prin adjudecare este gestionată de acesta).
Dacă nu, cum pot intra in posesia acestei dovezi?
Voi participa la o licitaţie pentru un teren, organizată de un executor judecatoresc, pe baza unui dosar execuţional judecătoresc şi am două neclarităţi.
1) În afara ,,cauţiunii" de 10% din valoarea imobilului, este normal să plătesc şi alte taxe executorului, care ţin de organizarea licitaţiei, cum ar fi procesul-verbal sau Hotărârea de adjudecare?
2) Denumirea de ,,cauţiune" din Publicaţia de vânzare este, probabil, similară cu ,,garanţia de participare". Ea se supune aceloraşi reguli, de rambursare - în cazul necâştigării şi pierderea - în cazul neparticipării sau este o noţiune diferită?