Mama este in straintate si aceste rude am aflat ca o suna si o ameninta ca va trebui sa revina si ca conform legislatiei romane o vor obliga sa semneze ca aceea ruda sa isi faca CI(+ copilul care aum e major)la adresa aceea si ca vor utliza aceea promisiune de vanzare ( facuta fara a se da bani pe o suma modica) radiata din CF fiindca termenul expirase ptr a-i lua garsoniera !
Asa cum mentionam initial la o sinmpla cerere la CF sarcinile existente conform Noului Cod Civl s-au radiat la ora actuala nemaiexistand sarcini intrucat a expirat termenul de sase luni - oct 2012 -chiar mai mult un an - termen in cei in cauza aveau dreptul sa inceapa demersurile ptr incheierea unei vanzari cumparari DAR nu si-au exercitat acest drept !
In locuinta proprietate personala a mamei mele locuieste de aproape 10 ani o ruda indepartata cu fiul ei.La vremea respectiva acelei rude i s-a facut CI pe adresa respectiva(acum CI expirat demult).Mamei nu i s-a platit nimic -chirie- in acesti 10 ani, ea fiind plecata din tara.Ruda respectiva in combinatie cu sora mamei mele i-au spus ca e bine sa faca o promisiune de vanzare - ca la data cand expira cei 10 ani-camera + dependinta fiind casa nationalizata- sa primeasca niste bani si AU INSCRIS ACEASTA in CF a casei ca sarcina. In 2012 octombrie termenul a expirat , nimeni nu facea nimic , iar sarcinile existente L112+ promisiunea de vanzare S-AU RADIAT in NOV 2013 fiind termenele mult expirate.Persoana locatara nu vrea insa sa paraseasca locuinta ,la data prezentei nemaiavand nici un drept sa mai stea-acte, ci ,etc.CE pot intreprinde ptr reglementare situatie si evacuare ?Multumesc !
Dupa solicitarea unui AA la un ctr de credit din anul 2005 ca fosta salariata la o banca, mi s-au remis trei pagini -ei zic originale.Actul aditional are nr;1 desi eu mai am un AA nr:1 anterior ( alte clauze), primele 2 pagini sunt pe o hartie mai groasa si nu sunt semnate deloc -in antet sunt trecute din partea bancii un director si un consilier, iar pagina trei care contine doar vreo 5 randuri -prezentul act aditional a fost incheiat in data de .....la sediul ( alt oras decat prina pagina ) si cuprinde 5 persoane - 3 din partea bancii (altele decat cele doua din prima pagina- un dir general , o adjuncta si o jurista ) dar semneaza doar 2 persoane-direct gen +jurista , + eu si sotul meu -exista semnaturi originale( doar daca nu e xerox color). Intrucat am dubii referitor la cele doua pagini -ciudate- am cerut sa mi se spuna de ce nu sunt toate paginile semnate -cum este uzanta bancara si de ce sunt inadvertentele-cine este trecut pe prima pagina si altii semneaza ??! mi s-a spus ca este in regula.Cele doua pagini fara semnaturi contin modificari de parametrii -dobanda , etc -care apar acum ca nu sunt salariata lor !Nu ar fi cazul saii notific ca nu sunt de acord cu aceste modificari, mai ales ca de ceva vreme o salariata ma tot sacaie cu telefoane ca ar fi bine sa vin sa semnam un AA nou la ctr intial ca daca nu vin se va modifica unilateral ??!!.
Nu inteleg ce contract ? Nu este un contract de vanzare cumparare sau antecontract , am facut o declaratie /promisiune de vanzare in notariat.Nu s-au dat bani, nu s-au primit bani.Nu era stipulat niciunde ca cineva va sta undeva sau cat timp.Pe baza unei declaratii -chiar asa se numeste - NU ANTECONTRACT- nu cred ca e temei legal sau act care sa iti permita sa stai in imobil.NU ESTE ANTECONTRACT , nu am mentionat asa ceva !!!
La data cand am facut promisiunea am fost de acord cu inscrierea in CF la sarcini a acestei promisiuni de vanzare .Aceasta acum exista inscrisa la in partea C.Sarcini impreuna cu inscrierea L112/pe care trebuie sa o cer sa fie radiata.De chemat in instanta nu m-a chemat.
Eu spuneam ca la data prezentei persoana nu are nici un act care sa ii mai permita sederea in casa mea, nu are mutatie , are CI expirat. Pentru a-si face o noua mutatie are nevoie de semnatura mea si de acceptul meu pe care nu il mai dau.Deci unde mai e acceptul meu ???
Daca doresc eu ,consider ca o pot evacua imediat.
Inteleg ca am semnat acel act in 2003 , tocmai in ideea ca sa poata sta nestingherita in imobil ,dar nu cred ca vreo instanta ,de vreme ce nu am luat nici un ban- ma poate obliga sa o vand la 3000 de euro !!!Mai ales ca -pot dovedi - ca acesti 10 ani a stat pe gratis in acel imobil !
Avand in vedere ca persoana respectiva a stat pana acum fara nici un ban si nu mai are nici drept de sedere :
1.Cred ca eu fiind proprietara o pot evacua imediat .
2.Cred ca nimeni nu ma poate obliga sa inchei actul la suma respectiva , cata vreme nu s-au dat si primit bani, ci doar s-a stabilit o suma in euro dupa cum scrie si in act pret pentru calcul onorariu in lei.
3.Daca ajung in instanta pot cere o evaluare neutra a imobilului si daca are banii si imi convine facem actul.
4.Nu exista un paragraf in codul civil care reglementeaza ca promisiunile de vanzare cu termen inscrise in CF dar fara plata sume in caz de neexecutare in 6 luni se pot radia din CF ??? Multumesc !
In anul 2003 am dat o declaratie /promisiune de vanzare a unui imobil cumparat cf L112 - cumparat in octombrie 2002.Promisiunea s-a efectuat intre parti, nu s-a achitat nimic, valoarea promisiunii fiind dupa cum se mentioneaza 3000 de euro , valoare in lei pentru calcul onorariu notar si scadenta vanzarii efective stabilindu-se data cand expira interidictia de instrainare cf L112-adica octombrie 2012.Persoanei respective-ruda i-am promis ca o sa ii vand casa si fiindca nu avea unde sta i-am facut primire in spatiu( care acum a expirat odata cu CI-ul persoanei !!). Se inscrie ca sarcina aceasta promisiune , alaturi de inscrierea pentru L112 care exista deja.
Vanzarea nu s-a efectuat pana in prezent,persoana care a promis ca va cumpara a fost lasata sa domicilieze in imobil pana in prezent - fara sa achite nimic , in ideea ca si casa sa fie locuita -eu fiind in strainatate !!.
Intrebare: In cazul in care nu am primit bani si nici actul nu s-a finalizat pana acum -sunt deja 10 luni de cand trebuia sa o incheiem ce pot face pentru radierea celor doua inscrieri ? Cea ptr L112 ca a avut scadenta la 10.2012.si cealalta fiindca nu imi convine sa o inchei la 3000 de euro( asa am fost sfatuita ptr taxare onorariu si cum insista acum ruda ), cata vreme pana acum nu am incasat chirie si nimic de la persoana care sta in imobil ! Multumesc !!!!