In locuinta proprietate personala a mamei mele locuieste de aproape 10 ani o ruda indepartata cu fiul ei.La vremea respectiva acelei rude i s-a facut CI pe adresa respectiva(acum CI expirat demult).Mamei nu i s-a platit nimic -chirie- in acesti 10 ani, ea fiind plecata din tara.Ruda respectiva in combinatie cu sora mamei mele i-au spus ca e bine sa faca o promisiune de vanzare - ca la data cand expira cei 10 ani-camera + dependinta fiind casa nationalizata- sa primeasca niste bani si AU INSCRIS ACEASTA in CF a casei ca sarcina. In 2012 octombrie termenul a expirat , nimeni nu facea nimic , iar sarcinile existente L112+ promisiunea de vanzare S-AU RADIAT in NOV 2013 fiind termenele mult expirate.Persoana locatara nu vrea insa sa paraseasca locuinta ,la data prezentei nemaiavand nici un drept sa mai stea-acte, ci ,etc.CE pot intreprinde ptr reglementare situatie si evacuare ?Multumesc !
Proprietarul va trebui sa solicite evacuarea acestor persoane printr-o actiune in instanta, daca se refuza parasirea de buna voie a imobilului in urma somatiilor din partea proprietarului.
Mama este in straintate si aceste rude am aflat ca o suna si o ameninta ca va trebui sa revina si ca conform legislatiei romane o vor obliga sa semneze ca aceea ruda sa isi faca CI(+ copilul care aum e major)la adresa aceea si ca vor utliza aceea promisiune de vanzare ( facuta fara a se da bani pe o suma modica) radiata din CF fiindca termenul expirase ptr a-i lua garsoniera !