Buna ziua,va rog sa imi raspundeti daca se poate la urmat.intreb. : Parintii mei au facut o promisiune de vanzare a unui apartament cu L 112 ,cu specificatia in antecontract ca finalizarea contractului sa se faca in termen de o luna de la data cand legea se modifica si va permite vanzarea,sau la expirarea celor 10 ani , fiind cu legea 112 si 10 ani avea interdictie de vanzare (notat in cartea funciara 2005, atat interdictia L112 cat si antecontractul cu promisiunea),mentionez ca au trecut 4 ani de la expirarea celor 10 ani de interdictie (si 7 ani cred de la modificarea legii 1 oct 2008 care a dat dreptul la vanzari la imob. pe L112) ,timp in care parintii mei au murit nefinalizand acest contract si nici promitentii cumparatori nu au venit fiind de nationalitate straina.Eu ca mostenitor legal al parintilor sunt obligata sa le mai vand ? ce pot face pt. a avea acest apartament pt.mine ? va multumesc anticipat pt.raspuns
Daca a trecut data la care trebuia sa se incheie contractual, nu mai trebuie sa vindeti.
Deveniti proprietar ca efect al succesiunii.
Trebuie radiata promisiunea de vanzare din cartea funciara, daca s-a notat in acel moment.
Depinde de conținutul antecontractului. În baza celor expuse de dumneavoastră s-ar părea că este prescris dreptul lor la a vă acționa în Instanță pentru a vă obliga să încheiați un contract de vânzare-cumpărare.
trebuie sa mergeti la CF si sa solicitati radierea antecontractului de v-c.
din cele spuse de dvs., contractul trebuia incheiat in termen de o luna de la data expirarii perioadei de interdictie a instrainarii imobilului , respectiv 10 ani. intrucat au trecut deja 4 ani de la data cand termenul de 10 ani s-a implinit, nu mai aveti nici o obligatie fata de promitentii cumparatori .