avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana_Cora

Activitate Mariana_Cora

Răspuns la discuția Iesire din tara cu minor
Copilul are 5 ani. E bucuros si vrea sa vina cu mine oriunde. El si tatal lui se vad de 2 ori pe luna, la domicilul meu, cum scrie in hotarare. Si chiar daca am pleca, in vacante am veni inapoi si l-ar putea vedea iar.
Multumesc pentru informatii!
Si daca tara in care plecam cere acordul celuilalt parinte cand ii fac actele de sedere?
Atunci cum e mai bine, sa-i spun dinainte ca plecam, sau doar cand ajungem acolo?
Hotararea este definitiva.
La politia de frontiera mi-ar spune sigur daca este posibil? si ce acte imi trebuie?
Tatal copilului nu este de acord. Ar putea sa obtina custodia copilului daca as pleca?
Cand am intrebat un avocat si un judecator mi-au spus ca nu pot sa scot copilul din tara fara acordul lui.
Am divortat in 2011, iar copilul are 5 ani.
Pe sentinta civila scrie: in numele legii hotaraste - incredinteaza mamei spre crestere si educare pe minor, cu obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere, si incuviinteaza ca tatal sa aiba legaturi personale cu minorul, programul stabilit fiind de 2 ori pe luna la domiciliul mamei, fara ridicarea copilului. In UE intentionez sa plecam.
Buna ziua!

In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un avocat si cu un judecator daca pot sa scot minorul din tara si mi s-a raspuns ca numai cu acordul tatalui lui, chiar daca copilul imi este incredint mie, si ca daca l-as scoate fara acordul lui, ar putea castiga prin instanta custodia copilului.

Am mai gasit si aceasta [ link extern ]

Răspuns la discuția Adaugare nume minor dupa divort
Multumesc!
Buna ziua!
Intrebarea mea este daca, dupa divort, as putea sa adaug si numele meu copilului, care poarta doar numele tatalui, si care ar fi procedurile?